Up 2 Date

Al meer dan 2 miljoen euro binnen op Giro555 voor Beiroet

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Al meer dan 2 miljoen euro binnen op Giro555 voor Beiroet

Binnen 72 uur tijd is er al 2,2 miljoen euro gedoneerd aan Giro 555. Het geld wordt gebruikt voor de wederopbouw van Beiroet en hulpverlening voor slachtoffers.

Schade

De enorme explosie in het land heeft ervoor gezorgd dat 158 mensen zijn overleden en 5000 mensen zwaar gewond zijn geraakt. Daarnaast is de schade in en rond de haven van Beiroet gigantisch en loopt deze in de miljarden euro's. Honderdduizenden mensen zijn dakloos geworden of zijn al hun bezittingen verloren.

Situatie momenteel

Marcel van der Steen van Giro555 is momenteel in Beiroet en is onder de indruk van alles wat er gaande is. "Ik ben hier nu enkele dagen en wat hier gebeurd is en waar de inwoners van Beiroet mee geconfronteerd worden, is nog steeds niet te bevatten. Fantastisch dat de noodhulpverlening in volle gang is en de lokale bevolking, daar waar dat kan, keihard meehelpt."

Actiedag

Aanstaande vrijdag is er een landelijke actiedag in Nederland voor Libanon. Ook FunX zal hier aandacht aan besteden, zowel online als op de radio. Meer verhalen vind je alvast op FunX.nl/libanon.

Ster advertentie
Ster advertentie