Up 2 Date

Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

foto: Videostill Mahmoud Nakib
  1. Newschevron right
  2. Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

Er komen steeds meer beelden vrij van de enorme explosie in Beiroet. Zo ook de beelden van een bruid die net haar bruidsfoto’s en film aan het schieten was, toen de enorme explosie plaatsvond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Close-up van de bruidsjurk

De beelden van de filmshoot van de bruiloft gaan nu de hele wereld over. Te zien is dat de bruid poseert voor de camera in een straat. Terwijl de camera op haar is gericht en de cameraman een close-up maakt van haar bruidsjurk, vindt ineens de enorme explosie plaats. Op de beelden is te zien hoe de cameraman de linkerkant op rent, terwijl de bruid naar rechts vlucht. Als de camera weer terugdraait zie je de bruid, bruidegom en een aantal gasten wegvluchten. Volgens de berichtgeving zijn het bruidspaar, de gasten op de bruiloft en de cameraman ongedeerd gebleven.

“Als ze dit overleefd hebben, kunnen zij alles samen overleven. Moge zij een prachtig huwelijk en leven met elkaar hebben”, reageert iemand.

'Zo verdrietig'

The Guardian interviewde de bruid; de 29-jairge Israa Seblani, “Ik was mij al twee weken aan het voorbereiden op de grote dag. Ik was hartstikke vrolijk zoals iedere vrouw zou zijn. Ik ging trouwen, mijn ouders zouden blij zijn om me in een witte jurk te zien. Ik zou me als een prinses voelen! Maar toen kwam die explosie… Ik kan niet in woorden omschrijven hoe het voelde. Ik ben zo verdrietig.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'in shock'

Ook haar man Ahmad Subeih wordt geïnterviewd. Hij vertelt dat de groep na de explosie rondliep. “Het was hartverscheurend. Het geluid van die explosie en hoe alles verwoest is... Dit is onbeschrijfelijk. We zijn nog steeds in shock.”

Israa vervolgt: “Libanon is voor mij meer dan een land of thuisland. Ik kan niet in één woord uitleggen wat Libanon voor mij betekent."

"Na wat er in september 2019 gebeurde (Israël en Hezbollah vielen elkaar toen aan bij de Libanese zuidgrens, red.), was er misschien nog 1% kans dat wij hier zouden kunnen leven, maar na gisteren is dat heel erg moeilijk. Het is geen optie meer. Het is echt heel verdrietig dat dit is gebeurd.”

Giro 555

Lees hier meer over de situatie in Beiroet. Wil je meer doen? De slachtoffers hebben je hulp hard nodig. Doneren kanvia Giro555.

Ster advertentie
Ster advertentie