Up 2 Date

EU komt met 33 miljoen euro aan noodhulp voor Libanon

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. EU komt met 33 miljoen euro aan noodhulp voor Libanon

De Europese Commissie gaat 33 miljoen euro uittrekken aan noodhulp voor Libanon. Dat meldt de Europese Commissie. In de hoofdstad van het land, Beiroet, vond dinsdag een explosie plaats waardoor een groot deel van de stad is vernietigd.

Voorzieningen

Het geld zal vooral worden gebruikt voor voedsel, medische voorzieningen en herstel van de stad. Vooral het herstellen van de infrastructuur is essentieel om alles opnieuw in goede banen te leiden.

Noodhulp

De 33 miljoen euro is slechts een eerste bedrag, meldt commissievoorzitter Ursula von der Leyen donderdag na een telefoongesprek met de Libanese premier. Van der Leyen heeft haar condoleances gebracht en belooft het Libanese volk te steunen waar mogelijk. Ook wil zij kijken hoe de EU kan helpen om Beiroet weer opnieuw op te bouwen.

Handelsrelatie

De commissievoorzitter stelt bijvoorbeeld voor om Europese expertise en apparatuur in te zetten om de schade vast te stellen. Ook wil ze kijken of de handelsrelatie met Libanon extra prioriteit kan krijgen, om zo de economie weer op gang te helpen.

GIRO 555

Lees hier meer over de situatie in Beiroet. Wil je meer doen? De slachtoffers hebben je hulp hard nodig. Doneren kanvia Giro555.

Ster advertentie
Ster advertentie