Up 2 Date

Dodental Beiroet loopt op tot 100; schade verwoestend

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Dodental Beiroet loopt op tot 100; schade verwoestend

Het dodental in Beiroet is inmiddels opgelopen tot 100. Daarnaast zijn er 4000 gewonden, waarvan een deel in levensgevaar is. Dat meldt de Libanese tak van het Rode Kruis aan lokale media.

Ravage

De twee ontploffingen hebben geleid tot een ravage in de stad. Door de schokgolf die volgde na de ontploffing zijn appartementen verwoest, staan er kapotte voertuigen op lege snelwegen en ligt een groot deel van de stad in puin. Inmiddels zijn de autoriteiten begonnen met het opruimen van het puin en raken de ziekenhuizen overvol door de vele slachtoffers. Op Twitter delen mensen massaal foto's en video's van de schade die is toegericht aan hun huizen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vermiste personen

Daarnaast wordt er nog altijd druk gezocht onder het puin naar vermiste personen. Een groot aantal mensen is spoorloos na de explosie. Op Instagram is een account aangemaakt speciaal voor deze vermiste personen. Daarop worden hun foto's en telefoonnummers getoond, in de hoop dat men mee kan zoeken. De pagina heeft inmiddels tienduizenden volgers.

Internationale hulp

Veel landen hebben hun medeleven betuigd aan Libanon en aangegeven dat zij bereid zijn te helpen. Zo heeft Frankrijk vanochtend vliegtuigen met noodhulp gestuurd. Het vliegtuig vervoert tientallen hulpverleners en bevat tonnen aan materiaal om gewonden aldaar te behandelen. Minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag heeft vanochtend bekendgemaakt dat Nederland ook brandweerlieden en artsen naar Libanon gaat sturen. Het team zal vanavond vertrekken.

Doneeractie

Ook jij kunt helpen door te doneren. Op JustGiving is een doneeractie gestart door een onafhankelijke Libanese NGO die het geld overmaakt een het plaatselijke Rode Kruis. Klik hier om te doneren. Update: doneren kan ook via Giro555.

Ster advertentie
Ster advertentie