Up 2 Date

Echtgenote Nederlandse ambassadeur om het leven gekomen door explosie in Beiroet

foto: Rijksoverheid/Hedwig Waltmans-Molier
  1. Newschevron right
  2. Echtgenote Nederlandse ambassadeur om het leven gekomen door explosie in Beiroet

De explosie in Beiroet heeft naast al toegerichte schade, ook voor honderden slachtoffers gezorgd. Een daarvan blijkt nu een Nederlands persoon, namelijk de echtgenote van de Nederlandse ambassadeur in Libanon.

Overleden door explosie

Het nieuws is zaterdagochtend bekendgemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hedwig Waltmans-Molier was zwaargewond geraakt na de explosie en lag sindsdien in het ziekenhuis. Vanochtend is zij aan haar verwondingen overleden.

Ambassade

Hedwig was naast vrouw van, zelf ook werkzaam op de ambassade in Beiroet, waar zij zich vooral bezig hield met personeelszaken. De 55-jarige is uiteindelijk overleden aan de gevolgen van de zware explosie in Beiroet op 4 augustus.

Reactie ministers

Ministers Stef Blok en Sigrid Kaag hebben de familie gecondoleerd met dit zware verlies. "Wij zijn diep bedroefd door het veel te vroege overlijden van onze collega Hedwig Waltmans-Molier bij de zware explosie in Beiroet. Onze gedachten gaan uit naar haar man, hun kinderen en hun familie."

Condoleanceregister

Sinds 1994 werkte Hedwig voor Buitenlandse Zaken. Zo werkte ze onder andere op ambassades in Dhaka, Lusaka en Khartoem. De overheid heeft een condoleanceregister geopend.

Ster advertentie
Ster advertentie