Entertainment

Lizzo ontkent beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag: "Ben er kapot van"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Lizzo ontkent beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag: "Ben er kapot van"

Lizzo heeft vandaag voor het eerst gereageerd op de aantijgingen van grensoverschrijdend gedrag van haar drie voormalige achtergronddanseressen. De zangeres wordt beschuldigd van seksueel wangedrag, discriminatie en het creëren van een onveilige werkomgeving, maar zegt in een verklaring dat daar niets van waar is.

'Hartverscheurend moeilijk'

"De afgelopen dagen waren hartverscheurend moeilijk en ongelooflijk teleurstellend", begint Lizzo haar statement. "Meestal reageer ik niet op valse beschuldigingen, maar deze zijn zo ongeloofwaardig en afschuwelijk om ze niet te bespreken." Volgens Lizzo zijn de beschuldigingen afkomstig van voormalige werknemers die al publiekelijk hebben toegegeven dat hun gedrag gedurende de tour ongepast en onprofessioneel was.

De zangeres schrijft dat ze haar werk zeer serieus neemt en haar fans het allerbeste wil geven. Daar komt volgens haar ook hard werk bij kijken. "Soms moet ik moeilijke beslissingen maken, maar het is nooit mijn intentie om anderen een ongemakkelijk gevoel te geven of het gevoel dat ze geen belangrijk onderdeel van het team zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aangeklaagd

De drie ontslagen achtergronddanseressen hebben Lizzo, haar productieteam en het hoofd van haar dansteam aangeklaagd. In de aanklacht stellen ze dat Lizzo hen onder meer zou hebben gedwongen om strippers in de Bananenbar in Amsterdam aan te raken, bananen te eten die uitstaken uit vagina's en dildo's te vangen die uit de vagina's van strippers werden gelanceerd. Ook verklaart één van de danseressen dat Lizzo haar uitschold omdat ze zou zijn aangekomen. Dat terwijl Lizzo juist bekend staat als een voorvechter van body positivity.

De achtergronddanseressen krijgen sinds het nieuws over de aanklacht ook bijval van mensen die eerder met Lizzo hebben gewerkt. Zo claimt een andere voormalige danseres dat ze dezelfde ervaring heeft gehad met de zangeres. Filmmaker Sohpie Nahli, die een documentaire maakte over Lizzo zegt dat ze na twee weken wegliep, omdat ze nog nooit zo respectloos is behandeld.

'Geen schurk'

In haar verklaring schrijft Lizzo dat ze "kapot is van de beschuldigingen", maar dat ze deze haar goede werk niet laat overschaduwen. "Er is niets wat ik serieuzer neem dan het respect dat wij als vrouwen verdienen in deze wereld. Ik weet hoe het is om dagelijks te maken te krijgen met bodyshaming en ik zou nooit een ander ontslaan vanwege diens gewicht", aldus de zangeres.

Ster advertentie
Ster advertentie