Entertainment

Nasrdin Dchar uit ongenoegen over onderscheid vluchtelingen: "Dit is misselijkmakend"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Nasrdin Dchar uit ongenoegen over onderscheid vluchtelingen: "Dit is misselijkmakend"

De oorlog in Oekraïne heeft bij sommige mensen het gevoel gecreëerd dat er met twee maten worden gemeten als het om vluchtelingen gaat. Zo worden Oekraïense vluchtelingen met open armen ontvangen in diverse Europese landen, terwijl vluchtelingen uit Afrika of het Midden-Oosten weggezet worden als gelukszoekers. Ook acteur Nasrdin Dchar merkt dit op en uit zijn ongenoegen hierover op Instagram.

'Vluchtelingenplaag'

De 43-jarige acteur zegt in een verklaring op Instagram dat hij tijdens zijn vakantie in Dubai "even kon vergeten in wat voor wereld we leven". Na thuiskomst kon hij niet langer om het nieuws over de situatie in Oekraïne heen en moest hem iets van het hart. "Voor mij is iedere vluchteling gelijk", zegt Nasrdin. "Het zijn mensen die vaak alles hebben achtergelaten en hulp nodig hebben."

De Mocro Maffia-ster noemt de barmhartigheid van veel Nederlanders prachtig en zegt dat hij het mooi vindt om te zien dat veel Nederlanders Oekraïense vluchtelingen opvangen. Tegelijkertijd vraagt hij zich af waarom andere vluchtelingen niet zo warm worden ontvangen. "Waarom is de één een gelukszoeker en verdient de ander een bed? Waarom zijn vluchtelingen uit Arabische en Afrikaanse landen een vluchtelingenplaag?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Misselijkmakend'

Nasrdin vervolgt: "Dat we in een land leven waar niet ieder mens gelijk is, wist ik al. Maar dat de dubbele standaard nu met deze verschrikkelijke oorlog zich zo duidelijk ontbloot, vind ik misselijkmakend." Volgens de acteur is het door de oorlog in Oekraïne goed te zien dat niet ieder mensen dezelfde hulp verdient. "Dat besef doet fucking pijn."

Ster advertentie
Ster advertentie