Entertainment

Ashton Kutcher was blind en doof door auto-immuunziekte: "Geluk dat ik nog leef"

foto: YouTube: Jimmy Kimmel Live
  1. Newschevron right
  2. Ashton Kutcher was blind en doof door auto-immuunziekte: "Geluk dat ik nog leef"

Ashton Kutcher was tijdelijk blind en doof door een auto-immuunziekte. De acteur vertelt daarover in een nieuwe aflevering van Running Wild With Bear Grylls: The Challenge en zegt geluk te hebben dat hij nog leeft.

'Geluk dat ik nog leef'

Het kostte Kutcher naar eigen zeggen ongeveer een jaar om te herstellen. "Ongeveer twee jaar geleden had ik deze rare, super zeldzame vorm van vasculitis die mijn zicht uitschakelde, gehoor en evenwicht uitschakelde", zegt Kutcher. Daardoor verloor hij het vermogen om te zien, te horen en zelfs te bewegen.

De acteur kwam in een moeilijke en onzekere periode terecht. "Ik wist destijds niet of ik ooit nog zou kunnen zien, horen of lopen. Ik heb geluk dat ik nog leef", vertelt Kutcher, die met zijn vrouw Mila Kunis twee kinderen heeft, over de aangrijpende aandoening.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Vanaf dan wordt het leven leuk'

Kutcher kan gelukkig zeggen dat hij inmiddels volledig is hersteld. De ziekte heeft ervoor gezorgd dat hij anders naar het leven is gaan kijken. "Als je beseft dat de obstakels op je pad voor jou zijn gemaakt en je inziet dat die momenten ervoor zorgen dat je sterker wordt en als persoon groeit, dan wordt vanaf dat moment het leven leuk, toch?", concludeert de optimistische acteur.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie