Entertainment

Rihanna joint protestmars tegen anti-Aziatisch geweld

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Rihanna joint protestmars tegen anti-Aziatisch geweld

Rihanna heeft zondag samen met haar assistent Tina Truong deelgenomen aan een protestmars tegen anti-Aziatisch geweld in New York. Op foto's en video's is te zien dat de 33-jarige superster compleet incognito was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Solidariteit

"Dit is hoe solidariteit eruit ziet", schrijft Rihanna's assistent Tina Truong bij een reeks foto's op Instagram. De dames droegen protestborden met daarop onder andere 'Everybody vs racism' en '#StopAsianHate'. Rihanna was onherkenbaar gekleed en combineerde een baggy broek, hoodie en jasje met een zwart mondkapje, een grote zonnebril en een pet. Ze viel dus niet op op tussen de groep demonstranten die zich zondag op Times Square had verzameld.

Een van de demonstranten kwam wel te weten dat Rihanna zich tussen de demonstranten bevond. Hij vroeg namelijk - nietsvermoedend - naar haar Instagram. Toen Rihanna haar Instagram intypte, kon de demonstrant maar moeilijk geloven dat hij écht tegenover Rihanna stond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

#STOPASIANHATE

Discriminatie, haat en geweld tegenover personen met een Aziatische achtergrond is sinds de coronapandemie een groeiend probleem. Het aantal meldingen hiervan is volgens verschillende organisaties flink gestegen. Zo meldt Stop AAPI Hate dat er tussen maart 2020 en februari 2021 zo'n 3800 racistische incidenten zijn gemeld. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk veel hoger, omdat er vaak geen melding wordt gemaakt.

Veel Amerikanen spreken zich op social media uit tegen de terugkerende haat en agressie richting Aziaten onder de hashtag #StopAsianHate. Daarnaast werd de afgelopen weken op meerdere plekken geprotesteerd om een einde te maken aan het anti-Aziatisch racisme en geweld.

In Nederland is anti-Aziatisch racisme ook een probleem. Op het Museumplein in Amsterdam werd daarom vorig weekend gedemonstreerd.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie