Naar homepage
Entertainment

ParraTV verwijderd van Instagram door copyright claim

foto: Instagram: freeparratvfoto: Instagram: freeparratv
  1. Newschevron right
  2. ParraTV verwijderd van Instagram door copyright claim

Het officiële account @ParraTV, dat meer dan 400.000 volgers had, is uit de lucht gehaald door Instagram. Er staan namelijk viral filmpjes op het account waarvan de rechten bij een ander bedrijf bleken te liggen. Ilias van ParraTV sprak in Start met Fernando over het verlies en de plannen om het account weer online te krijgen.

PARRATV

''Veel gezeik''

''Veel gezeik man, vorige week werd ons account opeens uit de lucht gehaald. Het bleek te gaan om een copyright claim op een viraal filmpje.'' In het filmpje zie je hoe een klein meisje haar bord eten aan een dakloos persoon geeft. Het was volgens Ilias een effort om wat positieve nieuws te delen.

Foutje

''Er blijkt een partij te zijn die de rechten op virale filmpjes opkoopt en copyright claims oplegt aan bedrijven waar ze die filmpjes tegenkomen.'' Op het account van ParraTV stonden twee filmpjes waarvan de rechten bij dat bedrijf liggen. ''Ik neem het hen ook niet kwalijk. We hebben gewoon een foutje gemaakt.'' Ilias hoopt dat de pagina weer snel online komt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

#FREEPARRATV

In de tussentijd blijft het ParraTV team niet stilzitten. Het account @FreeParraTV is in het leven geroepen om de volgers op de hoogte te brengen van de situatie en tegelijkertijd om als back up-account te gebruiken. ''In het ergste geval gaan we verder op dat account'', laat Ilias weten. ParraTV kreeg sinds het offline gaan veel support vanuit de community. ''Die mensen wil ik sowieso bedanken.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Comments freeparra

foto: instagram: freeparratv

Ster advertentie
Ster advertentie