Entertainment

Vrouwelijke rapper uit Saudi Arabië onder arrest door ‘Mecca girl’ video

foto: YouTube: rerutled
  1. Newschevron right
  2. Vrouwelijke rapper uit Saudi Arabië onder arrest door ‘Mecca girl’ video

De overheid van Saudi Arabië heeft het arrest van de vrouwelijke rapper Ayasel Slay geëist. De aanleiding is het uitbrengen van een video van haar nummer Mecca girl dat beledigend zou zijn voor de gewoontes en tradities in het land.

Trots

De artiest bracht vorige week haar video, die inmiddels is verwijderd, uit op haar YouTubekanaal. In de video rapt ze trots over haar woonplaats Mecca en richt ze zich tot de mannen in de wereld: “Een Mecca-vrouw is alles wat je nodig hebt/Maak haar niet boos, dan doet ze je pijn. Maar met haar kun je trouwen en je leven wordt een paradijs”.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Arrest

Niet veel later deelden de lokale autoriteiten op Twitter dat het arrest van Ayasel en de productiemaatschappij werd opgeroepen door de gouverneur. “Prince Khalid bin Faisal van Mecca heeft orders gegeven voor het arrest van degenen die verantwoordelijk zijn voor het Bint Mecca raplied. Het lied beledigt de gewoontes en tradities van de mensen in Mecca en is tegenstrijdig met de identiteit en tradities van de bewoners.”

Reacties op social media

Toen het nieuws naar buiten kwam waren de reacties erg wisselend. De hashtag #You_Are_Not_Mecca's_Girls werd al snel trending op twitter, waarin gebruikers de artiest niet wilde associëren met de stad Mecca. Andere gebruikers waren vooral verbaasd over het feit dat de overheid van Saudi-Arabië wel allerlei westerse artiesten uitnodigt, waaronder Nicki Minaj, maar een artiest van eigen bodem niet ondersteunt.

Ster advertentie
Ster advertentie