Entertainment

Single mom (23) haalt twee diploma's in het jaar dat zij een tweeling kreeg

foto: Facebook: Montoya Timaya
  1. Newschevron right
  2. Single mom (23) haalt twee diploma's in het jaar dat zij een tweeling kreeg

De Amerikaanse single mom Montoya Major van 23 jaar kan wereldwijd op duizenden positieve reacties rekenen, omdat ze heeft laten zien dat ze echt een powervrouw is. Ze zal op 16 augustus namelijk twee diploma's in ontvangst nemen op de Nova Southeastern University, een bachelor én een master. En dat terwijl ze tijdens haar opleiding een tweeling op de wereld zette die zij in haar eentje op moet voeden!

trots

Montoya deelt op Facebook hoe trots ze was op de prestatie. Daar gaf ze ook toe dat ze bijna haar studie had opgegeven toen ze in 2017 ontdekte dat ze zwanger was, net vijf maanden nadat ze begonnen was met haar studie.

"Toen ik mijn examenbegeleider vertelde dat ik zwanger was, zei hij mij dat ik tijd vrij moest maken en volgend jaar terug moest komen, omdat het te moeilijk zou zijn de opleiding af te maken met een baby en 'bijna onmogelijk' om dat te doen met twee."

iedere les gevolgd

Ze vertelt dat ze iedere les volgde: "Iedere dag, totdat ik ging bevallen. Ik was erop gebrand om het af te maken. Slechts een week nadat ik was bevallen, was ik weer terug in de klas, omdat mij was verteld dat 'het onacceptabel' was dat ik een week school zou missen.''

De maanden die volgde, rekent Montoya tot de zwaarste van haar leven. "Een moeder zijn is al zwaar genoeg", schrijft ze.

"Maar een single moeder zijn voor twee kinderen terwijl je fulltime student bent en ver weg woont van je familie en vrienden, waardoor je fysiek letterlijk géén support hebt is een ander level van zwaar."

iedere dag om 05.00 uur op

Ze schrijft dat ze iedere dag om 05.00 uur 's ochtends op stond om haar kinderen naar de opvang te brengen zodra de deuren open gingen. Omdat ze een opleiding in de gezondheidszorg deed, draaide ze daarna dienst in het ziekenhuis vanaf 07.00 uur 's ochtends en deed ze ondertussen mee aan online lessen.

"Ik ben blij dat mijn baby's nooit écht weten hoe moeilijk het was om tot dit punt te komen", schrijft ze.

"Ze zullen nooit weten hoe het was om dagelijks te struggelen als fulltime moeder in je eentje, aangezien ik de énige persoon was die mijn kinderen verzorgde. Mijn cijfers daalden drastisch en mijn angstaanvallen gingen door het plafond. Ik was zo bang om te falen en alles te verliezen, met als belangrijkste mijn kinderen. Ik dacht echt dat stoppen met school de beste keuze voor mij was."

doorzetten

Toch zette Montoya door, omdat ze haar kinderen niet wilde teleurstellen. "Ik wist dat ik niet alleen mezelf, maar ook iedereen die voor mij duimde zou teleurstellen." Ze werkte dus keihard om door te gaan en huilde zichzelf regelmatig in slaap, vragend aan God waarom ze dit alleen moest doen en haar leven zo moeilijk was.

"Maar Hij had een plan voor mij en we hebben het gehaald! Ik heb doorgezet, ik heb het afgemaakt. Ik heb niet één, maar twee diploma's gehaald met de hulp van mijn prachtige dochters die mij de kracht gaven", schrijft ze dolblij in de post.

"Want als zij er niet waren geweest, had ik mijzelf nooit naar de finish gepusht. Twee jaar, twee kinderen en TWEE diploma's later. We hebben het niet alleen gedaan, WE MASTERED IT!"

terug naar 'huis'

Montoya is volgens Fox News van plan om na haar diploma-uitreiking terug te verhuizen naar Mobile, Alabama, waar zij officieel vandaan komt. Zo kan zij dichterbij haar familie wonen, terwijl ze haar twee dochters opvoedt en op zoek gaat naar een baan.

Ster advertentie
Ster advertentie