Entertainment

Angelina Jolie over mishandeling door Brad Pitt: "Kneep keel dicht en sloeg in gezicht"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Angelina Jolie over mishandeling door Brad Pitt: "Kneep keel dicht en sloeg in gezicht"

Angelina Jolie heeft zich tijdens een rechtszaak uitgelaten over een mishandeling door haar ex-man Brad Pitt. Dat meldt The New York Times. Het medium is in bezit van de rechtbankpapieren waarin Angelina vertelt dat Brad haar en hun kinderen geslagen heeft tijdens een vliegreis in september 2016.

Wijnmakerij

Angelina en Brad scheidden in 2016. Volgens de actrice speelde het incident een grote rol in de scheiding. Ze deelde haar verhaal van de mishandeling, omdat ze geen overeenkomst met Brad wist te bereiken over de verkoop van haar deel van een wijnmakerij, die ze samen hadden opgezet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet openlijk uitspreken

Brad zou in het verkoopcontract hebben laten opnemen dat Angelina zich nooit in het openbaar mocht uitspreken over de betreffende mishandeling in 2016. Dat schoot bij Angelina in het verkeerde keelgat, waardoor ze niet akkoord ging met de voorwaarden, maar dus ook de verkoop niet rond kon maken.

Mishandeling

De mishandeling zou hebben plaatsgevonden gedurende een vlucht van Frankrijk naar de Amerikaanse staat Californië. "Pitt kneep de keel van een van de kinderen dicht en sloeg een ander in het gezicht", citeert The New York Times uit het document. "Daarna greep hij Jolie bij het hoofd en schudde hij haar door elkaar. Ook goot hij bier over Jolie heen en bier en rode wijn over de kinderen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mr. & Mrs. Smith

De krant uit New York deed navraag over het incident bij woordvoerders van beide acteurs, maar kreeg daarop geen reactie. Angelina en Brad leerden elkaar kennen op de set van de film Mr. & Mrs. Smith. Gezamenlijk hebben ze zes kinderen, tussen de 14 en 21 jaar oud. Het stel ging in 2016 uit elkaar en is sindsdien verwikkeld in een juridische strijd om de wijnmakerij, die vooral bekend is vanwege haar rosé.

Hulp bij huiselijk geweld

Ben of ken jij iemand die slachtoffer is van huiselijk geweld? Voor advies en hulp bij huiselijk geweld kun je (anoniem) terecht bij Veilig Thuis door te bellen naar 0800 2000. Tussen 09.00 en 17.00 kun je via de website ook chatten met een hulpverlener.

Ster advertentie
Ster advertentie