Entertainment

Angelina Jolie verbreekt record met allereerste Insta-post over situatie Afghanistan

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Angelina Jolie verbreekt record met allereerste Insta-post over situatie Afghanistan

Angelina Jolie is niet iemand die snel in de media of op social media terugziet. Toch heeft de 46-jarige actrice het afgelopen weekend haar debuut op Instagram gemaakt. Er was namelijk iets belangrijks dat ze wel met de wereld móest delen: een brief die ze uit Afghanistan ontving. Haar post ging zo viral, dat ze meteen een Insta-record op haar naam kan zetten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Brief

"Dit is een brief die ik heb gekregen van een tienermeisje uit Afghanistan", schrijft Angelina bij een foto van de brief op Instagram. "Op dit moment verliezen de mensen hun vermogen om zichzelf vrij uit te drukken op social media. Dus ik ben op Instagram gekomen om de verhalen en stemmen van degene die vechten voor hun fundamentele mensenrechten te delen met de wereld."

De post van afgelopen vrijdag, waarin Angelina aandacht vraagt voor de situatie in Afghanistan, heeft inmiddels ruim drie miljoen likes.

Record

Nooit eerder verzamelde iemand zo snel een miljoen volgers op Instagram als Angelina Jolie. In drie uur tijd stond de teller zelfs op meer dan twee miljoen volgers. Ze heeft daarmee het record van Jennifer Aniston, die in oktober 2019 Instagram joinde, verbroken.

Humanitair werk

Dat Angelina Jolie haar Instagram inzet om aandacht te vragen voor de situatie van vluchtelingen, komt niet als een verrassing. De actrice doet al jaren humanitair werk. Zo zet ze zich in voor UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. In 2012 werd ze zelfs benoemd tot speciaal gezant van de hoge commissaris voor de Vluchtelingen,.

Ster advertentie
Ster advertentie