Entertainment

Young Thugs advocaat moet gevangenis in: "Weigert bron te snitchen"

foto: Law&Crime Trials via Youtube
  1. Newschevron right
  2. Young Thugs advocaat moet gevangenis in: "Weigert bron te snitchen"

De afpersingszaak waar Young Thug in verwikkeld is, lijkt met de tijd alleen maar interessanter te worden. Op dit moment wordt niet alleen Young Thug aangeklaagd voor verschillende misdrijven, maar is zijn advocaat, Brian Steel, deze week ook gearresteerd. Volgens Steel zou er een geheime meeting hebben plaatsgevonden tussen een belangrijke getuige, de rechter en de tegenpartij. Deze meeting heeft er nu voor gezorgd dat hij twintig dagen de cel in moet.

Advocaat moet gevangenis in

Volgens Steel zou de afspraak met een belangrijke getuige gemaakt zijn in het kader van de rechtszaak. "Als dit waar is, dan is er sprake van intimidatie en hebben we het grondwettelijke recht om bij deze meeting te zijn." Hij citeerde een interne bron die van de bijeenkomst afwist. De raadsman weigerde echter de naam van deze bron te noemen, ondanks de eisen van de rechter. Hij merkte vervolgens op dat een antwoord hierop in strijd zou zijn met de bescherming van advocaten en cliënten.

De rechter probeerde toch een antwoord uit Steel te krijgen door hem een ultimatum te geven. "Ik geef je vijf minuten. Als je me dan niet vertelt wie het is, dan zijn er gevolgen." Hierop reageerde Young Thugs advocaat dat hij de vijf minuten niet nodig had. Na de rechtszaak werd Steel meteen gearresteerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Goede band

Brian Steel zal twintig dagen vastzitten en daarom tien weekenden lang in de gevangenis moeten doorbrengen. De advocaat heeft aangegeven dat als hij geen borg kan betalen, dat hij zijn dagen in de gevangenis wil spenderen met Young Thug.

De twee lijken een sterke band te hebben. Zo ging er vorige maand nog een video Steel met Young Thug meedanste op één van zijn eigen nummers in de rechtszaal. Dit zorgde voor hilarische beelden, waarin zijn advocaat lachend te zien is. Eerder dit jaar ging er ook al een video viraal waarin het duo elkaar een boks gaf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waar wordt Young Thug van verdacht?

Young Thug werd in mei 2022 opgepakt samen met 27 anderen op verdenkingen die volgens de aanklagers een overkoepelende aanklacht voor samenzwering hard maken. De beschuldigingen betreffen onder andere moord, mishandeling, autodiefstal en drugshandel.

De 32-jarige rapper en zijn medeverdachten worden allemaal beschuldigd van samenzwering tot moord, gewapende overvallen en deelname aan criminele activiteiten. Aanklagers in Fulton County, Georgia hebben Thugs label YSL (Young Stoner Life) ervan beschuldigd een dekmantel te zijn voor een gewelddadige straatbende. Thug wordt omschreven als de leider van de YSL-organisatie die naar verluidt al meer dan tien jaar een verwoestend effect heeft op Atlanta.

Ster advertentie
Ster advertentie