Entertainment

Boef maakt excuses voor snelheidsovertreding: ''Het was een domme keuze''

foto: Instagram: Boef
  1. Newschevron right
  2. Boef maakt excuses voor snelheidsovertreding: ''Het was een domme keuze''

Boef werd vorig jaar januari veroordeeld tot een rijverbod van 2,5 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Dit betekent dus dat hij sowieso 1,5 jaar de weg niet op mocht. Hij is in hoger beroep gegaan en vandaag vond de zitting eindelijk plaats.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Te hard rijden

In 2016 deelde Boef een video waarin te zien was dat hij met bijna 300 kilometer per uur over de snelweg reed. Ook circuleerde er een ander filmpje waarbij een snelheid van 165 kilometer binnen de bebouwde kom werd aangetikt.

Van het eerste feit zegt Boef schuldig te zijn. Het hard rijden binnen de bebouwde kom, ontkent hij: ''Ik heb niet gereden in het centrum van Tilburg''. Hij vertelt ook zeker te willen boeten voor het te hard rijden op de snelweg, maar voor de beschuldiging van het te hard rijden binnen de bebouwde kom wil hij vrijspraak, zo meldt het AD..

Jong en dom

Boef vertelt meerdere malen dat hij sinds de gebeurtenissen erg is veranderd. ''Ik was toen 22 jaar, nu 27. Een mens verandert en dat heb ik ook wel bewezen met de tijd''.

''Ik kan er niks mooiers van maken, het was toentertijd gewoon een domme keuze''.

Huur een chauffeur in

Boef zegt zijn rijbewijs graag terug te willen, omdat mensen afhankelijk van hem zijn. Hij heeft een vriendin zonder rijbewijs, moet naar meetings en is baas van meerdere werknemers. De rechter vertelt Boef dat hij met zijn financiële situatie ook makkelijk een chauffeur zou kunnen inhuren.

Bewust maken van jongeren

De rechter vraagt Boef ook of hij bereid is om zijn bereik te gebruiken om jongeren bewust te maken. Waarop hij het volgende zei: ''Dat zei ik zelf ook al tegen mijn advocaat. Het zou mij veel slimmer lijken als jullie mijn bereik gebruiken om jongeren van bepaalde dingen bewust te maken''.

Ster advertentie
Ster advertentie