FunX

Boef na winnen FMA's 2020: "Het is erkenning voor mijn harde werk"

foto: Foto: Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. Boef na winnen FMA's 2020: "Het is erkenning voor mijn harde werk"

Nope, het is niet Allemaal Een Droom, want Boef was tijdens de FunX Music Awards 2020 de grote winnaar. Zo sleepte hij de award voor Best MC, Best Album, Best Song binnen en daarnaast pakte hij ook nog de meest prestigieuze prijs, namelijk die voor Artist of the Year - Male. Die laatste prijs won hij voor de derde keer in vier jaar. Fernando belde de rapper in Start om te checken hoe het the day after met hem gaat.

Erkenning

Je zou misschien denken dat een succesvolle artiest vanzelf gaat wennen aan al die records en awards, maar Boef neemt niets voor lief wat betreft zijn muziekcarrière. "Elke keer dat ik iets win, blijft speciaal. Het is gewoon erkenning voor mijn harde werk." Of het nu rappen is of iets anders, Boef raadt iedereen aan om, hoe dan ook, zijn of haar passie te volgen.

"Op mijn tiende begon ik met rappen uit pure passie en niet om rijk te worden. In die tijd was de Nederlandse scene nog helemaal niet waar het nu is. Er was helemaal geen geld in te verdienen. Heel veel boys en dames zien dat dat nu wel kan, dus iedereen begint te rappen. Maar ik denk dat je wel iets moet doen waar je een passie voor hebt. Of dat nu rappen of koken is. Dat is waar ik in geloof en gelukkig is dat voor mij rapmuziek geweest."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Van niks naar het beste leven'

Na een lange en intense awardshow waarin Boef twee keer optrad, toonde de rapper gisteren bij thuiskomst zijn dankbaarheid in zijn Instagram Stories. "Ik ben 5 jaar lang de scene aan het kantelen. Record na record, prijs na prijs. Hit na hit. Dit is soms onwerkelijk man. Van letterlijk niks naar het het beste leven wat ik kan wensen. Ik hoop gewoon dat er mensen zijn die oprecht trots op me zijn."


Instagram: @boef
Ster advertentie
Ster advertentie