Entertainment

Voetballer Haps openhartig over mentale problemen: "Heb een jaar lang ermee gelopen"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Voetballer Haps openhartig over mentale problemen: "Heb een jaar lang ermee gelopen"

Voetballer Ridgeciano Haps, die vorige week door Feyenoord werd verkocht aan FC Venezia, heeft een zware periode achter de rug. De 28-jarige linksback was vorig seizoen een lange periode afwezig bij Feyenoord, wat leidde tot een hoop geruchten, zoals dat hij in de gevangenis zou zitten. Wat de echte reden voor zijn afwezigheid was, vertelt hij nu zelf op Instagram.

Gebroken

De ellende begon voor Haps zo'n anderhalf jaar geleden, toen zijn vader gediagnosticeerd werd met longkanker in stadium 3. "Dat betekende dus dat 50/50 was of hij het zou overleven of niet." Het nieuws kwam als een grote klap voor de voetballer. "Ik was mentaal en fysiek zo gebroken, omdat ik het met bijna niemand erover heb gehad."

Haps vertelt dat hij een jaar lang in zijn eentje met zijn problemen struggelde. "Totdat ik het lichamelijk/geestelijk niet meer aan kon om te kunnen voetballen." De voetballer belandde er zelfs nog een paar dagen door in het ziekenhuis.

Genezen

Inmiddels gaat het een stuk beter met Haps' vader. Een paar maanden geleden kreeg hij namelijk te horen dat hij is genezen van zijn longkanker. "Hij is een overwinnaar", schrijft Haps in het bericht op Instagram. Op de foto ondertekent hij samen met zijn vader zijn nieuwe contract bij Venezia. "Papa ik ben ontzettend blij dat jij deze dag met mij hebt kunnen meemaken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie