Entertainment

Lil Wayne spreekt zich uit over mentale gezondheidsproblemen

foto: YouTube: Emmanuel Acho
  1. Newschevron right
  2. Lil Wayne spreekt zich uit over mentale gezondheidsproblemen

Lil Wayne spreekt zich in een interview met Emmanuel Echo uit over mentale gezondheidsproblemen. In de aflevering van Uncomfortable Conversations is hij ook openhartig over zijn zelfmoordpoging toen hij 12 jaar oud was.

Zelfmoordpoging

Lil Wayne benoemde in de tracks Let It All Work Out en Mad (met Solange) al dat hij in het verleden een zelfmoordpoging heeft gedaan. Nu spreekt de rapper zich in een interview openhartig uit over dat moment. "Ik wist waar ze haar pistool had gelaten en het was in haar slaapkamer", zegt Lil Wayne, doelend op het vuurwapen van zijn moeder.

Wayne zegt het pistool op zijn hoofd te hebben gericht, maar daar schrok hij van. "Toen zei ik 'Fuck it'", legt hij uit, terwijl het een pistoolgebaar op zijn borst richt. "Biggie stond aan. Ik keek in de spiegel en de televisie stond achter me. Dus ik keek naar de clip in de spiegel. 'One More Chance' stond aan. Biggie was al overleden, volgens mij", zegt Lil Wayne, die dacht dat hij zichzelf gek moest maken om daadwerkelijk de trekker te kunnen overhalen. "Ik merkte dat dat niet hoefde en dat is wat mij bang maakte. Hoe ik wist dat ik een psychisch probleem had, was toen ik de trekker overhaalde."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'God hield mij die dag in leven'

Lil Wayne zegt op zijn hart te hebben gemikt, maar hij voelde geen pijn door de shock. Uiteindelijk werd hij wakker toen de politie op de deur klopte. Toen ze eenmaal de deur intrapten, werd hij uiteindelijk naar het ziekenhuis vervoerd. "God hield mij die dag in leven", aldus Lil Wayne.

De rapper spreekt openhartig over zijn strijd met mentale gezondheidsproblemen en hoe deze is veranderd naarmate hij volwassener werd. Ook sprak hij over zijn hervonden geluk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of via het gratis nummer 0800-0113.

Ster advertentie
Ster advertentie