Entertainment

Drake schrapt zijn twee nominaties voor de Grammy's

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Drake schrapt zijn twee nominaties voor de Grammy's

Drake is niet langer in de race voor een Grammy-award. De rapper heeft zijn nominaties in de categorieën beste rapalbum en beste rapperformance van de lijst geschrapt, zo liet zijn management weten aan Variety.

Nominaties verdwenen

Drake was genomineerd voor beste rapalbum met zijn nieuwe plaat Certified Lover Boy en met de hitsingle Way 2 Sexy voor beste rapperformance. Sinds gisteren zijn de nominaties echter verdwenen van de website van de Grammy's op verzoek van zijn management. Ook zullen er geen nieuwe nominaties voor in de plaats komen, wat mogelijk mee te maken heeft met het feit dat Academyleden al mogen stemmen op hun favoriete nominaties.

Onbekende reden

De reden waarom Drake zijn nominaties heeft ingetrokken is vooralsnog onbekend. De 35-jarige rapper heeft zich de afgelopen jaren wel vaker negatief uitgelaten over de Grammy's. Zo liet hij in 2017 weten teleurgesteld te zijn dat hij nooit buiten de rapcategorieën wordt genomineerd, terwijl zijn muziek meerdere genres omvat. Ook was hij het er niet mee eens dat The Weeknd vorig jaar helemaal niet werd genomineerd, terwijl hij een succesvol jaar achter de rug had.

Ster advertentie
Ster advertentie