Entertainment

The Weeknd wil artiestennaam veranderen na volgend album

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. The Weeknd wil artiestennaam veranderen na volgend album

The Weeknd is op dit moment ongetwijfeld één van de bekendste namen in de muziekindustrie. Abel Tesfaye, zoals The Weeknd in het echt heet, heeft onder zijn artiestennaam ongekende successen behaald waar veel artiesten alleen maar van kunnen dromen. Desondanks denkt de zanger erover na om zijn artiestennaam te veranderen na zijn volgende plaat.

'The Weeknd doden'

In een interview met W Magazine liet de artiest doorschemeren dat The Weeknd binnen afzienbare tijd 'gedood' wordt. "Ik bewandel nu een helder pad", vertelt hij. "Ik ben nu op het punt waarop ik me klaarmaak om het Weeknd-hoofdstuk af te sluiten. Ik zal nog wel muziek maken. Misschien als Abel of als The Weeknd, maar ik wil nog altijd The Weeknd doden. Dat zal ik uiteindelijk ook wel doen. Ik probeer (die naam, red.) zeker van mij af te schudden zodat ik herboren kan worden."

Later in het interview zegt hij dat zijn volgende plaat zijn laatste zal zijn als The Weeknd. "Het album waar ik nu aan werk is waarschijnlijk mijn laatste als The Weeknd. Dit is iets dat ik moet doen. Als The Weeknd heb ik alles gezegd wat ik kan zeggen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Idol

Een mogelijke reden waarom The Weeknd zichzelf wil ontdoen van zijn huidige artiestennaam is waarschijnlijk het feit dat hij tegenwoordig meer doet dan alleen muziek maken. Zo is hij ook actief in de filmindustrie en wordt op 4 juni de HBO-serie The Idol uitgebracht, waarin hij de hoofdrol speelt. The Weeknd is medebedenker van de aankomende televisiereeks en heeft deels het script geschreven.

Records

De Canadese zanger heeft als The Weeknd vele records op zijn naam gezet. Zo is hij volgens Guiness World Records de populairste artiest ter wereld met meer dan 100 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify. Daarnaast is hij naast Michael Jackson de enige artiest met meerdere #1-hits die afkomstig zijn van drie verschillende albums.

Ster advertentie
Ster advertentie