Entertainment

Chadwick Boseman leverde eigen salaris in om loon Sienna Miller te verhogen

foto: YouTube: Cinemablend
  1. Newschevron right
  2. Chadwick Boseman leverde eigen salaris in om loon Sienna Miller te verhogen

Chadwick Boseman leverde een deel van zijn salaris in om het loon van zijn vrouwelijke collega Sienna Miller aan te vullen. Dat vertelt de actrice, die samen met Chadwick in 21 Bridges speelde, aan Empire Magazine.

Cast

Empire Magazine staat deze maand volledig in het teken van Chadwick Boseman, die vorige maand op 43-jarige leeftijd overleed aan darmkanker. Het tijdschrift sprak verschillende mensen die hebben samengewerkt met de acteur.

Sienna Miller had het opvallendste verhaal. Zij werd door Chadwick gecast als rechercheur in de thriller 21 Bridges. "Hij produceerde 21 Bridges en was er heel actief mee bezig om mij in de film te krijgen", vertelt Miller aan Empire. "Hij was een fan van mijn werk, wat heel leuk was, omdat ik een tien keer grotere fan ben van zijn werk. Dus hij benaderde me om het te doen, maar dat was op een moment dat ik al non-stop had gewerkt en uitgeput was. Toch wilde ik met hem werken."

Loonverschillen

Chadwick deed veel moeite om te zorgen dat Miller aan de film zou werken. Hij zorgde ervoor dat zijn co-ster een hoger loon zou ontvangen. Hij ging zelfs zo ver dat hij een gedeelte van zijn eigen salaris daarvoor inleverde.

"Ik weet niet of ik dit moet vertellen, en dat heb ik ook nog nooit gedaan, maar ik ga het toch doen. Ik denk dat het aangeeft wat voor persoon hij was", aldus de actrice. "Dit was een film met een redelijk groot budget, en ik weet dat iedereen op de hoogte is van de loonverschillen in Hollywood. Ik had om een bedrag gevraagd dat de studio niet wilde geven. En ik aarzelde om weer aan het werk te gaan, omdat mijn dochter net naar school ging en het onhandig uitkwam. Daarom zei ik: 'Ik zal het doen als ik op de juiste manier word gecompenseerd'. Chadwick schonk uiteindelijk een deel van zijn salaris, zodat ik het bedrag kreeg waar ik om had gevraagd. Hij zei dat ik het verdiende om dat salaris te krijgen."

Respect

Sienna Miller was enorm verrast door de enorme steun die ze van Chadwick kreeg. "Het was ongeveer het meest verbazingwekkende dat ik heb meegemaakt", zegt ze. "Dat soort dingen gebeuren normaal gewoon niet. Hij zei: ‘Je krijgt wat je verdient en wat je waard bent.’" Miller is nog steeds onder de indruk van hoe respectvol Chadwick was. "In de nasleep hiervan heb ik dat verhaal aan andere mannelijke acteursvrienden van mij verteld. Ze worden allemaal dan heel erg stil en gaan naar huis. Waarschijnlijk om een tijdje na te denken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie