Entertainment

Hef over zijn album 'Mens' dat hij afgelopen week niet durfde te releasen

foto: 3FM: Wat Anders
  1. Newschevron right
  2. Hef over zijn album 'Mens' dat hij afgelopen week niet durfde te releasen

Hoewel Hef op 23 december de plaat Bloed Is Dikker Dan Water uitbracht, was hij een week later alweer van plan om een nieuw album te droppen. Dat maakt de rapper uit Hoogvliet bekend bij Wat Anders. In gesprek met Venz, Veronica en Pim legt Hef uit waarom hij er toch van afzag om het album te releasen. Daarnaast maakt de Feunen-rapper bekend dat hij een eigen label wil beginnen en gestopt is met werken bij Top Notch & Noah's Ark.

Hef wilde 2 albums droppen

Hef en Noah's Ark hintten in december al verschillende keren naar 'meerdere' albums die zouden uitkomen. "Als ik ergens deze dagen boos ben, drop ik nummer twaalf ook", reageert Hef op de vraag hoe hij terugkijkt op de release van zijn elfde album Bloed Is Dikker Dan Water. De rapper maakt bekend dat hij zijn volgende album, dat Mens zal heten, eigenlijk een week later al wilde droppen. "Maar een aantal dagen van tevoren besloot ik het toch niet te doen. Ik durfde niet meer en vond het toch te spannend."

Volgens Hef is Mens, de plaat die volledig geproduceerd is door Davey Donovan, qua sound heel anders dan Bloed Is Dikker Dan Water. "Ik kreeg heel veel toffe reacties op de release van mijn laatste album. Mensen hebben me zelfs gebeld en gezegd dat ze het misschien wel mijn beste album ooit vinden. Dat zorgt er dan toch voor dat ik een bepaalde angst voel om meteen weer een nieuwe plaat te droppen en ik besloten heb om 'Bloed Is Dikker Dan Water' even te laten 'ademen'."

For the culture

Door toffe en gekke dingen te doen, breng je anderen binnen de scene op ideeën om ook met creatieve initiatieven te komen. Dat was het idee toen Hef bedacht om in een week tijd twee albums te releasen, legt hij uit. "Ik wilde het doen voor de culture. Het is gewoon gek als mensen denken dat je met één album komt, dat je er dan toch twee dropt." Hoewel het album niet is uitgekomen, verzekert Hef zijn fans dat Mens er alsnog aankomt. "Soms word je wakker met een idee, maar bedenk je de volgende dag weer wat anders. Maar alles is ready en met één druk op de knop kan het album online staan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Samenwerking met TNNA

Naast de ontwikkelingen op het gebied van zijn albums bespreekt Hef bij Wat Anders ook de situatie met zijn label Noah's Ark. Zo bevestigt de rapper dat hij uit zijn deal is en hij momenteel met Top Notch in gesprek is over het opzetten van een nieuw label. "Daar zijn we nu over aan het praten, hoe dat eruit moet komen te zien. Ik heb zelf wel het gevoel dat het tijd is om van de boot af te springen om mijn eigen kleine bootje te bouwen."

Tot slot maakt Hef bekend dat hij ook niet meer als A&R werkzaam is bij Top Notch & Noah's Ark. "Ik vond het heel tof om andere artiesten met allerlei dingen te helpen, maar het nam ook heel veel tijd in beslag. Nu ga ik me weer volledig focussen op mijn eigen shit, met allereerst op 23 maart natuurlijk mijn eigen show in Ahoy."

Ster advertentie
Ster advertentie