Entertainment

Eerste Dragon Ball-pretpark wordt gebouwd in Saoedi-Arabië

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Eerste Dragon Ball-pretpark wordt gebouwd in Saoedi-Arabië

Heb je altijd al in de wereld van Dragon Ball willen vertoeven? Maak je borst dan maar nat, want in Saoedi-Arabië wordt 's werelds eerste Dragon Ball-pretpark gebouwd.

Megaresort

Het Dragon Ball-pretpark is een project van het Saoedische Qiddiya Investment Company en wordt al sinds 2019 gebouwd. Volgens het bedrijf moet het een megaresort worden dat verschillende pretparken, waterparken, sportcentra, restaurants, hotels en meer omvat. Het megaresort krijgt een oppervlakte van maar liefst 500.000 vierkante meter en er komen zeven themagebieden, één voor elke Dragon Ball.

Iconische locaties

In het pretpark zullen in totaal zo'n 30 attracties te vinden zijn, verspreid over alle themagebieden. Daarnaast moeten er vijf 'state-of-the-art rides' komen. Volgens het bedrijf achter het pretpark moet het een feest van herkenning worden voor fans. Zo zijn iconische locaties uit de Dragon Ball-reeks te bezoeken. Denk hierbij aan Kame House, Capsule Corporation en de planeet van het personage Beerus. De kers op de taart is een 70 meter hoge Shenron-achtbaan.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de officiële opening van het Dragon Ball-pretpark zal plaatsvinden. De eerste conceptbeelden van het megaresort zijn hieronder te bekijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie