Films, Series & TV

Dani Apeldoorn in 'Nachtdieren': "Ik was eet- en gokverslaafd"

foto: BNNVARA
  1. Newschevron right
  2. Dani Apeldoorn in 'Nachtdieren': "Ik was eet- en gokverslaafd"

In het NPO3-programma Nachtdieren gaat Ryanne van Dorst op pad in verschillende steden om te kijken wat mensen daar 's nachts uitspoken. Dat leidt tot bijzondere ontmoetingen, zo ook in Apeldoorn. Daar kwam ze Dani Apeldoorn tegen, die op dat moment in de studio bezig was met het opnemen van een persoonlijke track over verslaving. "Het is de bedoeling dat we mensen inspireren. Mensen die nog verslaafd zijn aan bepaalde middelen of handelingen een steuntje in de rug geven."

Verslavingen

Dani vertelt dat het nummer voor hem werkt als een afsluiting van een bepaalde fase in zijn leven. Zoals hij ook al eerder liet horen tijdens een live-sessie bij FunX, heeft hij namelijk veel meegemaakt. "Ik ben altijd eetverslaafd geweest. Ik was een tijdje 170 kilo, maar heb een maagverkleining gehad, dus daar is nu niks meer van te zien. Ik ben ook gokverslaafd geweest en heb daarna een blowverslaving gehad."

Moeilijke jeugd

Dani vertelt Ryanne ook over zijn moeilijke jeugd. "Ik heb PTSS: posttraumatische stressstoornis. Ik ben opgegroeid zonder vader en ben ook Roma, in de volksmond zigeuner genoemd. Het was vroeger struggelen. Ik heb op vwo gezeten en dat heb ik ook afgemaakt, maar ik was wel anders dan de andere leerlingen. We moesten van 40 euro per week leven thuis. Ik had ook geen fiets, dus liep gewoon naar school."

De vader van Dani was ook verslaafd aan gokken. "Toen ik zeven was is hij uit Nederland vetrokken en heeft m'n moeder aangifte gedaan voor huiselijk geweld. Toen ik achttien was, kwam hij weer in beeld. Toen kwam hij thuis met niet alleen een gokverslaving, maar ook een drugsverslaving."

Quote

Muziek is een uitlaatklep. Ik kan een nummer opzetten en gewoon m'n emoties een plek geven. Ik heb soms moeite met het reguleren ervan en muziek is daar een goed middel voor."

Opgroeien zonder vader

Om anderen te steunen, zette Dani zich een maand lang in voor kinderen en jongeren die opgroeien zonder vader. "Ik had een track af en één week in die themamaand hoorde ik dat m'n pa een paar dagen geleden was overleden. Dat was wel even dubbelop. Dat maakte het zwaar." Zijn vader heeft hij inmiddels vergeven, zo vertelt hij. "Op het moment dat ik hoorde dat hij er niet meer is, was hij al vergeven. Je kan niet boos zijn op iemand die er niet meer is."

Nachtdieren is elke dinsdag om 22:00 uur te zien op NPO3.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie