FunX

Lianne (21): "Ik was zwaar verslaafd en vanaf mijn 16e regelmatig dakloos"

  1. Newschevron right
  2. Lianne (21): "Ik was zwaar verslaafd en vanaf mijn 16e regelmatig dakloos"

"Ik heb nooit echt een doel gehad in mijn leven. Mijn jeugd was erg moeilijk: er was veel geweld. Ook was het erg eenzaam, omdat mijn ouders niet goed voor me konden zorgen door hun eigen problemen. Uiteindelijk ben ik, door meerdere traumatische ervaringen, zwaar verslaafd geraakt aan drugs en alcohol. Mijn doel in het leven was dan ook gebruiken. Ik draaide helemaal door en gebruikte dagelijks. Vanaf mijn zestiende raakte ik regelmatig dakloos. Ik vertrouwde niemand en probeerde alles zelf op te lossen. Dit werkte niet, waardoor ik meerdere keren ben behandeld voor mijn verslavingen. Uiteindelijk ben ik tien weken opgenomen geweest in een verslavingskliniek. Hierdoor ging ik inzien dat mijn manier niet hielp. Mijn thuiskomst was lastig. Ik werd al gauw weer dakloos en viel terug.

Binnen een half jaar kwam ik terecht in een zorginstelling. Ik ben op 20 mei 2017 clean geworden, uit mezelf. De afgelopen twee jaar in de zorginstelling waren erg lastig. Er was veel gebruik om me heen. Ik was en voelde me er niet veilig en de begeleiding die ik nodig had, kreeg ik niet. Toch kreeg ik het voor elkaar om clean te blijven. Het contact met mijn ouders en familie heb ik verbroken. Dit was een zware, maar een gezonde keuze. De zorginstelling heeft mij veel schade aangericht, maar ik heb er heel veel van mogen leren.

Als ik terugkijk op mijn verleden was het zwaar, maar ontzettend leerzaam. Nu studeer ik Sociaal Pedagogisch Hulpverlener aan de Hogeschool van Amsterdam. Hierdoor leer ik nog meer en kan ik uiteindelijk mijn ervaring doorgeven aan mensen die in dezelfde situatie zitten of hebben gezeten als ik. Dat is nu mijn doel in het leven."

- Lianne (21)

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie