FunX

Souf (20): "Ik gun niemand anders de pijn die ik heb, daarom ben ik een actie begonnen"

  1. Newschevron right
  2. Souf (20): "Ik gun niemand anders de pijn die ik heb, daarom ben ik een actie begonnen"

“Ik gun niemand anders de pijn die ik heb. Daarom ben ik een actie begonnen om geld in te zamelen voor onderzoek naar SCA-Type 2, de zeldzame spierziekte waarmee ik kamp. Ook verloor ik mijn vader, zus en twee ooms aan deze heftige ziekte. Ik zal zelf niet oud worden, maar ondanks dat, ben ik nog steeds gemotiveerd om geld op te halen, zodat er onderzoek kan worden gedaan naar deze ziekte. Hopelijk kan ik hiermee anderen helpen. Het doel van de actie was om 15.000 euro op te halen, maar daar zijn we al dik overheen.

Mensen noemen mij ‘blije Souf’, omdat ik nooit boos of verdrietig ben. Ik lach altijd, ook als het een beetje tegenzit. Geluk betekent voor mij dat ik alle dierbaren om mij heen heb. Ik vind het heel belangrijk om altijd goed te zijn voor anderen, want als jij ze nodig hebt zullen ze er ook voor jou zijn. Ik heb mijn ziekte geaccepteerd en ik weet dat het niet anders zal worden dus ik geniet van mijn leven. Leef met de dag, want morgen is niet beloofd. Mijn aller-grootste droom is dat iedereen op deze wereld gezond is!”

- Soufiane (20)

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie