Films, Series & TV

Zuster Ratched is terug in nieuwe 'One Flew Over the Cuckoo's Nest' Netflix prequel

foto: Neftlix
  1. Newschevron right
  2. Zuster Ratched is terug in nieuwe 'One Flew Over the Cuckoo's Nest' Netflix prequel

De iconische film One Flew Over the Cuckoo's Nest heeft een gloednieuwe prequel. Netflix maakte een bloedstollende serie over zuster Ratched die een grote rol speelt in de klassieker.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ratched is een psychologisch thriller-drama van producer Ryan Murphy dat het verhaal vertelt van de koudbloedige Mildred Ratched. Murphy is onder andere bekend van de series Hollywood en Scream Queens.

Sadistische zuster

In One Flew Over the Cuckoo's Nest uit 1975 speelt zuster Ratched een sadistische verpleegster die de dienst uitmaakt in een psychiatrisch ziekenhuis. In de nieuwe Netflix-serie komen we erachter hoe ze zo heeft kunnen ontsporen.

Medische experimenten

Het verhaal speelt zich af in 1947 in Californië. Hoofdrolspeelster Mildred Ratched doet zich voor als de perfecte verpleegster om zo een psychiatrisch ziekenhuis binnen te komen. Dit is precies op het moment dat er een gevaarlijke seriemoordenaar verblijft in de kelders. In de instelling komt de zuster er al snel achter dat dokter Hanover verschillende medische experimenteren uitvoert op zijn patiënten.

Sarah Paulson

De hoofdrol wordt vertolkt door Sarah Paulson. Je kunt haar onder andere kennen van de films Ocean's 8 en Bird Box. American Horror Story-acteur Jon Jon Briones speelt de rol van dokter Hanover en ook Sex and the City-ster Cynthia Nixon heeft een rol bemachtigd in de serie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het eerste seizoen heeft acht afleveringen en is te bekijken via Netflix.

Ster advertentie
Ster advertentie