Films, Series & TV

'Onderzoek' wijst uit: dit is de engste film om op Halloween te kijken

foto: Ethan Hawke in Sinisterfoto: Ethan Hawke in Sinister
  1. Newschevron right
  2. 'Onderzoek' wijst uit: dit is de engste film om op Halloween te kijken

Horrorfans zijn deze maand helemaal in hun element, want met Halloween in aantocht barst het van de horrormarathons en enge filmtips. Maar welke film is nou het engste en dus de ultieme must-see voor iedereen die beweert van griezelen te houden? Dat is natuurlijk subjectief, maar een Engels telecom bedrijf startte een onderzoekje en onthulde welke film letterlijk voor de meeste hartkloppingen zorgt.

Snelste hartslag

Onder het mom van 'The Science of Scare' onderzocht Broadcastchoices een lijst van de 50 best beoordeelde horrorfilms ooit. Die lieten ze zien aan een panel van 50 personen in een zaal met surround sound. Elk persoon werd voorzien van een apparaatje dat hun hartslag in de gaten hield. Na zo'n 120 kijkuren bleek dat Sinister, Scott Derricksons film uit 2012, zorgde voor de heftigste reacties.

"Een van de geweldige moderne horrors, 'Sinister', zit vol met schrikmomenten, twists, enge kinderen en slechte keuzes die ervoor zorgden dat de harten van onze testpersonen door de hele film door hard bleven kloppen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beste jump scare

Tijdens het kijken van Sinister schoot de hartslag van de kijkers met gemiddeld 32% omhoog. De hoogste piek, en dus de beste jump scare, zorgde voor een piek van gemiddeld 131 slagen per minuut. Ook Insidious (2010), The Conjuring (2013), Herediatary (2018) en Paranormal Activity (2007) scoorden 'goed'. Insidious heeft tevens de meest effectieve jump scare die zorgde voor gemiddeld 133 hartslagen per minuut.

De top tien van engste films bestaat verder uit It Follows (2014), The Conjuring 2 (2016), The Babadook (2014), The Descent (2005) en The Visit (2015). Nu weet je gelijk welke films er dus de komende weken op je watchlist horen. Of welke films je juist moet vermijden...

foto: Broadbandchoices

The Science of Scare door Broadbandchoices

Ster advertentie
Ster advertentie