Films, Series & TV

Netflix onthult eerste beelden van anime over Afrikaanse samurai 'Yasuke'

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix onthult eerste beelden van anime over Afrikaanse samurai 'Yasuke'

Netflix heeft de eerste beelden gereleased van Yasuke, een zesdelige animeserie over een Afrikaanse samurai. De streamingdienst laat daarbij weten trots te zijn op de serie, omdat het verhaal "grenzen, culturen en talen" overstijgt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zwaardvechter

Yasuke speelt zich af in een fantasieversie van Japan tijdens de middeleeuwen. Het verhaal volgt een samurai van Afrikaanse afkomst die moet terugkeren naar zijn gewelddadige leven als zwaardvechter om een mysterieus meisje te beschermen tegen duistere krachten.

De stem van Yasuke wordt ingesproken door de Amerikaanse acteur LaKeith Stanfield, die je kunt kennen uit films als Get Out, Straight Outta Compton en de serie Atlanta. Yasuke is overigens niet alleen een fictief personage. Hij heeft echt bestaan. De Afrikaanse samurai, die waarschijnlijk uit Mozambique of Ethiopië kwam, belandde in 1597 in Japan

Makers

Voor het maken van Yasuke heeft Netflix naar eigen zeggen de beste creatieve talenten van over de hele verzameld. De anime is geanimeerd door Takeshi Koiki, die eerder meewerkte aan de Lupin-anime. Ook de Japanse animatiestudio MAPPA is betrokken bij het project.

Producent en regisseur LeSean Thomas, die zelf Afro-Amerikaans is, ziet veel gelijkenissen tussen zichzelf en de anime. "Er zijn veel toevalligheden aan dit project: een Afro-Amerikaanse man gaat naar Japan om te leven en te werken tussen de allerbesten in de Japanse animewereld om een anime te maken over een Afrikaanse man die naar Japan gaat om te leven tussen de Japanse elite en een krijger wordt."

Yasuke verschijnt op 29 april op Netflix.

Ster advertentie
Ster advertentie