Films, Series & TV

Netflix aangeklaagd omdat serie 'Squid Game' te populair is

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix aangeklaagd omdat serie 'Squid Game' te populair is

De Koreaanse serie Squid Game is zonder twijfel de meest populaire Netflix-serie van het moment. Heel veel kijkers zijn er lyrisch over, maar de Zuid-Koreaanse internetprovider SK Broadband is er alles behalve blij mee. Doordat Squid Game zoveel gestreamd wordt in Zuid-Korea, maakt de internetprovider namelijk ontzettend veel extra kosten en daarom wordt Netflix aangeklaagd.

Mysterieus spel

De serie is sinds 17 september te zien op Netflix en gaat over honderden blutte mensen die een uitnodiging krijgen voor een mysterieus spel, waarmee ze veel geld kunnen verdienen. Aangezien ze denken dat het om iets onschuldigs gaat, accepteren ze die uitnodiging. Maar niets blijkt minder waar als ze uiteindelijk belanden in een gestoorde game waarin hun levens op het spel komen te staan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Enorme populariteit

Squid Game is wereldwijd zo populair dat Ted Sarandos, CEO van Netflix, onlangs zei dat de serie hoogstwaarschijnlijk Bridgerton gaat vervangen als meest bekeken Netflix-serie ooit.

Toch is de populariteit in Zuid-Korea next level. Zo populair dat internetprovider SK Broadband Netflix aanklaagt. Netflix is namelijk, na YouTube, de grootste datverkeergenerator van het land. Ondanks dat betalen zowel YouTube als Netflix geen cent om het internetverkeer van SK Broadband te gebruiken. Dat in tegenstelling tot andere grote bedrijven als Amazon, Facebook en Apple, die wel betalen.

Kosten lopen op

Aangezien de kosten voor SK Broadband zodanig oplopen door de populariteit van de serie, ziet de internetprovider zich genoodzaakt om een rechtszaak aan te spannen. Netflix heeft aangegeven er samen met de internetprovider uit te willen komen om ervoor te zorgen dat klanten niet getroffen worden door deze rel.

Ster advertentie
Ster advertentie