OMG

Vrouw wiens telefoonnummer voorkomt in Netflix-hitserie 'Squid Game' wordt gek van belletjes

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Vrouw wiens telefoonnummer voorkomt in Netflix-hitserie 'Squid Game' wordt gek van belletjes

Misschien heb je nog nooit gehoord van Squid Game, maar de Koreaanse serie staat al dagen op 1 in de top 10 best bekeken series in Nederland. Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd is het een hit. Zo krijgt de serie op recensiewebsite Rotten Tomatoes een (zeldzame) score van 100 procent. Niet iedereen beleeft alleen zo'n plezier aan de nieuwe Netflix-serie. Een vrouw die toevallig hetzelfde telefoonnummer heeft als iemand in Squid Game wordt nu namelijk continu lastiggevallen door telefoontjes van nieuwsgierige fans.

Telefoonnummer

Squid Game verscheen op 17 september op Netflix. In de bloedstollende - en best bizarre - serie ontvangen honderden mensen die hard geld nodig hebben een uitnodiging voor een mysterieus spel. De blutte mensen nemen de uitnodigen aan, maar belanden in een gestoorde game waarin hun levens op het spel komen te staan.

In de eerste aflevering van de serie zie je een scene waarin iemands telefoonnummer op een visitekaartje staat geschreven. Hoewel de makers waarschijnlijk een willekeurig nummer hadden gekozen, blijkt het echt iemands telefoonnummer te zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

4000 oproepen

In een interview laat de vrouw, die zichzelf 'A' noemt, weten hoe vervelend deze situatie is. "Ik ontvang continu belletjes en berichtjes. 24/7. Tot het punt dat het mijn dagelijks leven beïnvloedt." Het gaat niet om een paar telefoontjes per dag. De vrouw heeft het over zo'n 4000 oproepen. "Ik begreep eerst niet eens wat er aan de hand was, omdat ik de serie niet kijk."

Reactie

Volgens de website Koreaboo wilde Netflix in eerste instantie niks aan de situatie doen. Inmiddels heeft de streamingdienst opnieuw gereageerd via een statement: "Netflix, net als Squid Game's productiebedrijf Cyron Pictures, zijn op de hoogte van het probleem en werken aan een oplossing."

Ster advertentie
Ster advertentie