Films, Series & TV

Jussie Smollett uit Empire geschreven na 'geënsceneerde aanval'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Jussie Smollett uit Empire geschreven na 'geënsceneerde aanval'

Acteur Jussie Smollett zal niet meer te zien zijn in de laatste twee afleveringen van de serie Empire vanwege de beschuldigingen van het indienen van een valse aangifte. Jussie's personage Jamal wordt door de producenten van Fox uit de serie geknipt. In een verklaring laat de tv-zender weten dat ze onrust op de set willen voorkomen:

''De gebeurtenissen van de afgelopen paar weken zijn voor ons allemaal ongelooflijk emotioneel geweest. Jussie is de afgelopen vijf jaar een belangrijk lid van onze Empire-familie geweest en we geven veel om hem. Hoewel deze aantijgingen zeer verontrustend zijn, vertrouwen we tijdens dit proces op het rechtssysteem.''

Woedend

Fox laat weten dat Smollett het imago van de show heeft geschaad. Verschillende castleden zijn woedend en eisten dat hij onmiddellijk van de show zou worden verwijderd. Dat meldt TMZ.

Bleekmiddel en touw

Jussie Smollett deed eind januari melding van mishandeling. Hij liet aan de politie weten op maandag 28 januari te zijn uitgescholden en aangevallen door twee gemaskerde mannen. De daders maakten volgens hem homofobe en racistische opmerkingen, deden een touw om zijn nek en goten bleekmiddel over hem heen.

Verdachten

De politie sprak met twee Nigeriaanse broers, die hoofdverdachten waren in de zaak. Zij lieten weten dat ze waren ingehuurd door Smollett, die dus nu zelf verdachte is. Hij wordt aangeklaagd voor een ensceneren van een aanval en het doen van een valse aangifte.

Carrièreboost

Jussie Smollett zou ontevreden zijn over zijn salaris en zijn carrière een boost willen geven. Smollett ontkent via zijn advocaten dat hij zelf achter de aanval zit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie