Films, Series & TV

Delhi Crime: walgelijke groepsverkrachting als Netflix-serie

foto: YouTube/netflix
  1. Newschevron right
  2. Delhi Crime: walgelijke groepsverkrachting als Netflix-serie

"Deze moord is niet gruwelijk, maar gestoord", zegt rechercheur Varthika Chaturvedi in de trailer van de nieuwe Netflix-serie Delhi Crime die 22 maart uitkomt. In deze serie krijgt de kijker stap voor stap het waargebeurde verhaal van de vreselijke groepsverkrachting te zien die in 2012 plaatsvond in de Indiase hoofdstad Delhi. Het incident leidde destijds tot internationale discussies en massale protesten in India.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fouten verbergen

Delhi Crime volgt de vastberaden rechercheur Varthika Chaturvedi, gespeeld door topactrice Shefali Shah, en haar zoektocht naar de daders. Het verhaal is gebaseerd op de schokkende politierapporten. Daaruit bleek dat er spelletjes op hoog politiek niveau werden gespeeld om fouten in het Indiase systeem te verbergen. En dat allemaal over de rug van een jong meisje dat bruut verkracht is.

Het ware verhaal van Jyoti

Op 16 december 2012 werden de 23-jarige studente Jyoti Singh en haar vriend na een bioscoopbezoek zwaar mishandeld door een groep mannen in een bus. Zij werd uiteindelijk een uur lang bruut verkracht en daarna uit de bus gegooid. Twee weken later stierf Jyoti ondanks meerdere operaties aan de gevolgen van hersenschade en schade aan haar inwendige organen.

Schokkende verklaringen

Jyoti heeft er tot haar dood alles aan gedaan om de politie te helpen bij de zoektocht naar de daders. In de politierapporten staan schokkende verklaringen die ze vanuit haar ziekenhuisbed gaf aan de agenten. Ze vertelde onder andere dat ze een uur lang is verkracht in de bus. "Ze scheurden mijn kleren van mijn lijf en verkrachtten mij om de beurt," vertelde Jyoti. "Ik werd geslagen met een ijzeren staaf en ze beten mij met hun tanden over mijn hele lichaam. De bus werd steeds door een ander bestuurd, zodat de chauffeur mij kon verkrachten."

Doodstraffen en een jeugdstraf

Vier van de zes verdachten zijn veroordeeld tot de doodstraf en zullen worden opgehangen. De ouders van Jyoti hebben op 2 maart 2019 een verzoek ingediend om de ophanging van de daders snel uit te voeren. Van de overige twee daders heeft er één op zeer mysterieuze wijze zelfmoord gepleegd in zijn cel. De laatste man loopt sinds 20 december 2015 vrij rond. Hij was minderjarig tijdens het begaan van de vreselijke daad en bracht daarom maar drie jaar door in de gevangenis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie