Films, Series & TV

Daan is 26 en maagd en maakte daar een documentaire over

foto: NPO 2Doc
  1. Newschevron right
  2. Daan is 26 en maagd en maakte daar een documentaire over

De 26-jarige Daan Wielens is maagd en dat ervaart hij als een druk op zijn schouders. Toch schaamt hij zich er niet voor. Hij heeft er namelijk een hele documentaire over gemaakt. In Knaap spreekt hij met zijn vrienden, zijn ouders en experts over zijn struggles met seks.

De volgende stap

Giorgio en Vanessa spraken Daan in Turn Up! en vroegen hem waarom hij nog maagd is. "Het is onzekerheid", legt hij uit. Hij heeft wel eens met een meisje gezoend, maar hij weet niet hoe hij de volgende stap moet zetten. "Ik ga wel gewoon uit, ik heb contact met mensen, ik werk, ik spreek met mensen. Ik ben redelijk sociaal, vind ik zelf, maar als ik een stap moet zetten bij een dame, dan klap ik dicht. Het lukt me niet om actie te ondernemen."

Hoewel hij wel weet dat hij geen hoge verwachtingen hoeft te hebben - bij niemand gaat de eerste keer helemaal perfect - is er toch iets dat hem tegenhoudt: "Van 99% van de mensen krijg ik te horen dat hun eerste keer ook niet goed ging, dus dat weet ik, maar toch is de angst sterker dan de wil." Daan is wel blij dat hij de stap heeft gezet om zijn verhaal naar buiten te brengen.

"De angst om te falen vind ik erger dan er een film over te maken."

Documentaire

Uit de documentaire blijkt wel dat Daan een heel groot ding van seks heeft gemaakt. Hij is er constant mee bezig, denkt er de hele tijd over na en heeft altijd doemscenario's in zijn hoofd. "Omdat er zoveel over gepraat wordt, lijkt het alsof het heel raar is dat ik het nog nooit heb gedaan. Ik heb het gevoel dat ik een wedstrijd moet spelen en dat iedereen om me heen wil dat ik die wedstrijd ga winnen. En ik zelf ook", zegt Daan in de film. "Ik moet die wedstrijd winnen, maar ik weet niet of ik er klaar voor ben."

Ster advertentie
Ster advertentie