Films, Series & TV

Nieuwe Spike Lee-film 'Da 5 Bloods' nu te zien op Netflix

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe Spike Lee-film 'Da 5 Bloods' nu te zien op Netflix

Spike Lee is een van de meest activistische regisseurs in Hollywood en ook zijn nieuwste film wordt gezien als een aanklacht tegen Amerika. Da 5 Bloods is vanaf vandaag te zien op Netflix en wordt 'brandend actueel' genoemd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vietnamoorlog

De film gaat over vier Afro-Amerikaanse veteranen, waaronder Chadwick Boseman (Black Panther) die terugkeren naar de jungle van Vietnam. Daar gaan ze op zoek naar het stoffelijk overschot van hun vroegere teamleider en hopen zo een verborgen schat te vinden. Tijdens hun zoektocht worstelen ze met hun verleden, waarin ze veelvuldig te maken hebben gehad met onrecht en leed.

Goede recensies

De film is razend ontvangen in de Verenigde Staten en heeft een score van 91% op RottenTomatoes. Ook in Nederland is de pers enthousiast. Het AD geeft de film 4 sterren en noemt het door zijn aandacht voor thema's als broederschap en racisme 'brandend actueel'. De Volkskrant is met 3 sterren iets minder enthousiast, maar het alsnog veel lof voor de regisseur. "Lee's aperte eigenzinnigheid dwingt bewondering af. Da 5 Bloods hoort thuis in de Vietnamfilmcanon," stelt de recensent van de krant.

Bekijk hierboven de trailer van de film.

Ster advertentie
Ster advertentie