Naar homepage
Films, Series & TV

Moeite met slapen? Netflix helpt je met 'Headspace Guide to Sleep'

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Moeite met slapen? Netflix helpt je met 'Headspace Guide to Sleep'

Misschien herken je dit wel: je ligt in bed, maar komt maar niet in slaap, omdat je brein allerlei nutteloze gesprekken met zichzelf voert. Je bent niet de enige met dat probleem. Daarom komt Netflix aankomende woensdag met de nieuwe serie Headspace Guide to Sleep om ervoor te zorgen dat je in de toekomst als een roosje in slaap valt.

De beste slaap van je leven

In Headspace Guide to Sleep leer je alles over slapen en hoe je voor een rustgevende nacht kunt zorgen. Dat leer je in zeven geanimeerde afleveringen waarin Eve Lewis Prieto, een meditatie- en mindfulnessdocent, alles vertelt over een gezonde nachtrust en tips geeft over hoe je de beste slaap van je leven zult krijgen. Gelukkig helpt het ook wel mee dat Eve een ontzettend rustgevende stem heeft.

In elke aflevering, die zo'n 15 minuten duurt, wordt telkens weer een nieuw aspect besproken met betrekking tot slaap. Zo worden vragen beantwoord als: 'Is het echt zo slecht om nog op je mobiel te kijken voordat je gaat slapen?' of 'Heb je echt acht uur slaap per nacht nodig?'. Vervolgens leer je ter afsluiting nog allerlei ontspanningsoefeningen om beter in slaap te komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meerdere Headspace-series

Het wordt de tweede Headspace-serie die op Netflix te vinden zal zijn. Zo dropte Netflix eerder al Headspace Guide to Meditation, waarmee je als beginner van alles kunt leren over mediteren. Netflix gaat nog met een derde Headspace-serie komen, maar het is nog niet bekend waar die zich op gaat focussen en wanneer die uitkomt.

Ster advertentie
Ster advertentie