Films, Series & TV

Jay Z maakt serie over de eerste Afro-Amerikaanse sniper ooit

  1. Newschevron right
  2. Jay Z maakt serie over de eerste Afro-Amerikaanse sniper ooit

Jay Z timmert serieus aan de weg als televisie- en filmproducer. Beyoncé's hubby gaat een NBC-drama produceren over Nicholas Irving: de eerste Afro-Amerikaanse sniper die werkte voor de speciale eenheid van het leger. Irving was één van de dodelijkste snipers ooit en kreeg al snel de bijnaam 'The Reaper', letterlijk vertaald: de maaier. In 2009 vermoordde hij 33 mensen in een periode van 4 maanden.

Nicholas Irving

Het project is gebaseerd op de memoires van Nicholas Irving 'The Reaper: Autobiography of One of the Deadliest Special Ops Snipers'. Nicholas Irving wordt gespeeld door Sterling K. Brown, die pas geleden nog een Emmy won voor zijn rol in 'The People v O.J. Simpson: American Crime Story'. Irving maakte dit bekend door een screenshot te plaatsen van hem en Brown met daaronder de hashtags #JayZ en #NBC.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

carrièreswitch

Twee weken geleden tekende Jay Z een contract bij The Weinstein Company. De samenwerking geldt voor de komende twee jaar. Hij was al eerder betrokken bij producties van The Weinstein Company. Zo was hij producer van de remake van 'Annie' en uitvoerend producent van 'The Great Gatsby'.

Onschuldige tiener

Jay Z's eerste project voor The Weinstein Company wordt een documentaireserie over Kalief Browder. Browder was een jonge Afro-Amerikaanse tiener die zonder veroordeling vastzat op Rikers Island. Hij werd op zijn 16e gearresteerd voor het stelen van een rugzak. Hij werd na drie jaar vrijgelaten, maar pleegde op zijn 22e zelfmoord door zichzelf op te hangen.

Ster advertentie
Ster advertentie