Films, Series & TV

'Titane'-regisseur Julia Ducournau wint als tweede vrouw ooit Gouden Palm

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Titane'-regisseur Julia Ducournau wint als tweede vrouw ooit Gouden Palm

Regisseur Julia Ducournau heeft zaterdag een Gouden Palm ontvangen voor haar film Titane tijdens het 74e internationale filmfestival van Cannes. De Franse filmmaker is de tweede vrouw ooit die deze prijs heeft gekregen.

Eerste vrouw

De Nieuw-Zeelandse Jane Campion won in 1993 als eerste vrouw ooit een Gouden Palm voor haar film The Piano. Dit jaar maakten 24 films kans op de prijs, dat is het grootste aantal sinds 1974. Toentertijd waren er 26 films genomineerd.

Genomineerde Nederlanders

Dit jaar maakte ook een Nederlandse film kans op een Gouden Palm. Regisseur Paul Verhoeven was genomineerd voor zijn lesbische nonnendrama Benedetta. De Nederlandse acteur Gijs Naber maakte kans op de prijs voor beste acteur. Hij speelde de hoofdrol in The Story of My Wife. Helaas vielen de twee talentvolle Nederlanders buiten de prijzen.

Corona

De winnaars van de prijzen werden zaterdag bekendgemaakt vanuit het Grand Théâtre Lumière in het Palais des Festivals. Vorig jaar werd het evenement in Cannes gecanceld door de coronapandemie. Dit jaar ging het wel door, maar met de nodige coronatesten en minder publiek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie