Up 2 Date

#TimesUp: acteurs willen meer zwarte leden in Golden Globes-jury

foto: Joe Seer / Shutterstock.comfoto: Joe Seer / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. #TimesUp: acteurs willen meer zwarte leden in Golden Globes-jury

De organisatie #TimesUp vindt het niet kunnen dat er geen zwarte journalisten lid zijn van de Hollywood Foreign Press Association, de organisatie achter de Golden Globes. Verschillende acteurs hebben zich hierbij aangesloten.

Ledenbestand veranderen

HFPA-voorzitter Meher Tatna vertelde aan Variety dat er van de 87 leden die mogen stemmen over de Golden Globes geen enkel lid zwart is. Dit is al ruim twintig jaar zo. #TimesUp roept daarom op om het ledenbestand te veranderen. Onder anderen acteurs als Sterling K. Brown (Black Panther), Ellen Pompeo (Grey’s Anatomy), Kerry Washington (How to Get Away with Murder), Amy Schumer (Trainwreck) en Simon Pegg (Mission: Impossible) staan hier achter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Open brief

Ellen Pompeo heeft zelfs een open brief aan de HFPA geschreven. "We moeten onze zwarte collega's laten zien dat we hierom geven en het werk willen doen om deze fouten te herstellen", legt de actrice uit. "Het is nu niet de tijd om te zwijgen. We hebben hier echt een actiepunt waar we iets mee moeten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie HFPA

De HFPA heeft inmiddels een reactie gegeven. "We begrijpen dat we zwarte leden en leden van andere niet-vertegenwoordigde achtergronden moeten toevoegen en we gaan gelijk aan de slag met een actieplan om deze doelen zo snel mogelijk te bereiken."

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie