Films, Series & TV

Nieuwe vijand onthuld in eerste trailer 'Stranger Things 4'

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe vijand onthuld in eerste trailer 'Stranger Things 4'

Netflix heeft eindelijk de allereerste trailer van het vierde seizoen van Stranger Things gedropt. En er komt weer een nieuwe, creepy vijand aan, zo blijkt uit de beelden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Vecna'

In een interview met IGN laten de makers van de serie, de broers Matt en Ross Duffer, weten dat de nieuwe vijand 'Vecna' heet. Voor het nieuwe personage lieten de Duffer-broers zich inspireren door verschillende horrorpersonages die hen vroeger doodsbang maakten, zoals Freddy Kruger, Pinhead en Pennywise. In de trailer is onder meer te horen dat Vecna de volgende woorden zegt: "Jouw lijden is bijna ten einde."

Uiteraard zijn in de trailer ook weer de hoofdpersonages Dustin, Eleven, Lucas, Max, Mike en Will te zien, die duidelijk een stuk ouder zijn geworden. Door de coronapandemie lagen de opnames namelijk lange tijd stil.

Terug naar de Upside Down

Een ding dat de Duffer-broers alvast konden verklappen, is dat er in het nieuwe seizoen veel tijd zal worden doorgebracht in de Upside Down. "Vanwege de verhaallijn zijn we vorig seizoen helemaal niet in de Upside Down geweest. Dit seizoen wilden we echt teruggaan en daar wat tijd doorbrengen. Dat is iets waar we dit seizoen ontzettend enthousiast over zijn. We zullen meer tijd in de Upside Down doorbrengen dan in elk ander seizoen."

Deel 1 en 2

De fans van de serie hoeven niet lang meer te wachten op het nieuwe seizoen. Het eerste deel zal op 27 mei verschijnen op Netflix. Het tweede deel komt uit op 1 juli.

Ster advertentie
Ster advertentie