Films, Series & TV

Populaire Netflix-serie 'Unsolved Mysteries' levert honderden nieuwe tips op

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Populaire Netflix-serie 'Unsolved Mysteries' levert honderden nieuwe tips op

Netflix heeft onlangs de legendarische serie Unsolved Mysteries teruggebracht en dat is een groot succes. Niet alleen is de serie enorm populair, het levert ook nog eens veel - lees: honderden - tips op over de onopgeloste moord- en vermissingszaken die in die serie worden behandeld. In elke aflevering staat namelijk een waargebeurd verhaal centraal dat tot op de dag van vandaag nog niet is opgelost. Dierbaren en nabestaanden leggen uit wat er is gebeurd en vragen kijkers om hulp.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bruikbare tips

De serie staat nu iets meer dan een week online en meer dan een miljoen mensen hebben de nieuwe afleveringen al bekeken. Volgens producent Terry Dunn Meurer kwamen er na één dag al twintig bruikbare tips binnen, zo vertelt ze aan USA Today. "Als ze geloofwaardig zijn, geven we ze door aan de desbetreffende autoriteiten. We hopen dat er nog veel mensen zijn die nog niet hebben gekeken en misschien dit weekend gaan bingen zodat we nog meer aanwijzingen krijgen."

De kijker is de detective

Het nieuwe seizoen bevat allerlei verschillende zaken, van vermiste personen en moorden tot aan bovennatuurlijke gebeurtenissen en rondvliegende ufo's. Allen zijn ze superspannend en aangrijpend, waardoor je als kijker niet anders kan dan meedenken als een ware detective. Zo gaat de eerste aflevering over de dood van Rey Rivera. Zijn lichaam werd gevonden in een hotelgebouw onder een gat in het dak, alsof hij er doorheen was gevallen. Volgens de politie pleegde hij zelfmoord, maar volgens nabestaanden en vele andere personen is daar niks van waar...

Nieuwe versie

De eerdere seizoenen van Unsolved Mysteries werden tussen 1988 en 2002 uitgezonden in de Verenigde Staten en ook die waren razend populair. Hoe belangrijk de tips van kijkers kunnen zijn, werd duidelijk toen uiteindelijk meer dan 260 zaken werden opgelost. Het nieuwe seizoen is wel ietsje anders vergeleken met de voorgangers. Waar destijds veel scenes werden nagespeeld door acteurs, past het nu meer in het documentaire-hokje. De betrokken mensen en het verhaal dat zij vertellen staat centraal.

Updates

Updates over de zaken uit Unsolved Mysteries zijn te volgen via de website.

Ster advertentie
Ster advertentie