Films, Series & TV

House of Cards stopt na beschuldigingen seksuele intimidatie Kevin Spacey

foto: YouTube: Netflix
  1. Newschevron right
  2. House of Cards stopt na beschuldigingen seksuele intimidatie Kevin Spacey

House of Cards zakt in als een kaartenhuis: het einde is nabij voor de serie. De hoofdrolspeler, Kevin Spacey (Frank Underwood), is kort geleden beschuldigd van seksuele intimidatie van de toen minderjarige Anthony Rapp. Netflix heeft zojuist bekend gemaakt te stoppen met de serie, maar de streamingdienst laat wel weten dat deze beslissing losstaat van de onthulling.

"Media Rights Capital en Netflix zijn erg van slag door het nieuws over Kevin Spacey. Naar aanleiding van de openbaringen van gisteravond kwamen de bestuurders van beide bedrijven vanmiddag naar Baltimore. Ze zijn in gesprek gegaan met onze cast en crew om ervoor te zorgen dat ze zich veilig en gesteund voelen. Zoals eerder duidelijk werd gemaakt, werkt Kevin Spacey niet op dit moment. Het zesde seizoen van House of Cards zal het laatste zijn. Deze beslissing hadden wij echter al maanden geleden genomen."

Veertien jaar

Op het moment van de intimidatie was Anthony Rapp veertien jaar. Volgens Rapp werd hij door Spacey op bed getild. ''Hij klom bovenop me. Het was duidelijk dat het seksueel bedoeld was, maar ik kon wegkomen. Daarna heb ik hem nooit meer gezien.''

Ongepast gedrag

Kort daarna reageerde Spacey op de beschuldigingen. Hij liet weten er niets van te herinneren. ''Als ik heb gedaan wat hij beschrijft, ben ik hem excuses verschuldigd voor mijn ongepaste, dronken gedrag.'' Spacey gebruikte de ophef ook om uit de kast te komen. Al die tijd hield hij het voor het publiek geheim dat hij op mannen valt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spin-off

Ben je een trouwe House of Cards-kijker? Geen stress, Netflix vertelt nog niet klaar te zijn met de personages. Er komt hoogstwaarschijnlijk een spin-off, waarin verschillende personages uit de serie terugkomen. Eén van de scenario's zou draaien om Doug Stamper, de stafchef van president Underwood.

Ster advertentie
Ster advertentie