Films, Series & TV

Kind van Zuid: de docu die Feyenoordspeler Lutsharel Geertruida een stem geeft

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kind van Zuid: de docu die Feyenoordspeler Lutsharel Geertruida een stem geeft

Lutsharel Geertruida staat bij Feyenoord bekend als de schrik van menig Eredivisie-aanvaller. De Rotterdamse club besloot een documentaire genaamd Kind van Zuid te maken waarbij het leven van hun 23-jarige verdediger centraal staat. In deze documentaire krijgen de kijker naast een blik op zijn carrière, jeugd en Feyenoorddebuut ook een kijkje in het privéleven van Geertruida. Zo is onder andere te zien dat hij hulp krijgt om van het stotteren af te komen.

Première Kind van Zuid

Gisteren vond in de Rotterdamse nachtclub Villa Thalia de première plaats van Kind van Zuid. De documentaire, die vanaf vandaag te zien is op streamingdienst Feyenoord One, werd donderdagavond bekeken door verschillende Feyenoordspelers en andere genodigden. Ondanks zijn bekendheid, is het voor Geertruida nieuw om op deze manier in de schijnwerpers te komen. De verdediger heeft nauwelijks eerder voor een camera gesproken door de problemen die hij ervaarde met het stotteren.

Stotteren

In Kind van Zuid vertelt Geertruida waarom hij geen video-interviews gaf en is te zien hoe de verdediger werkt aan zijn spraak met stottertherapeut Del Ferro. Voor Geertruida is het een grote stap geweest om te werken aan zijn spraak, zo zegt hij in Kind van Zuid: “Deze documentaire zie ik als een volgende stap in de goede richting en hopelijk ben ik hiermee een inspiratie voor kinderen en volwassenen die net als ik worstelen met stotteren.” Daarmee geeft de documentaire Geertruida een stem.

Rotterdam-Zuid

In de inspirerende documentaire neemt Geertruida ons mee naar de plek waar hij opgroeide in Rotterdam-Zuid. Van kinds af aan woonde hij al in wooncomplex De Peperklip die voor sommigen bekendstaat als een beruchte plek. Ook is in de documentaire te zien dat de vader van Geertruida tranen van vreugde laat. Voor Geertruida was het emotioneel om zijn vader te zien huilen: “Dat hij huilt laat zien dat ik hem echt trots heb gemaakt.” Geertruida droomde er namelijk altijd al van om ooit te mogen spelen in De Kuip. Op zijn achttiende kon hij als jeugdspeler van Feyenoord de overstap maken naar PSV. Geertruida besloot echter te blijven bij zijn grote liefde Feyenoord: “Ik heb altijd één droom gehad: de Kuip halen. Die droom is uitgekomen.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Muziek

Kind van Zuid laat, naast voetbal, ook nog een andere grote passie van Geertruida zien: muziek. In de docu is te zien dat Geertruida in de studio aan zijn muziek werkt met producer FRNKIE. Op het nummer Game Over rapt Geertruida: “Je vraagt je af: waar is mijn stem gebleven.” Datzelfde nummer trad Geertruida live op tijdens de première van Kind van Zuid. Voor Geertruida ligt zijn comfortzone in muziek. Tijdens het rappen heeft hij geen last van het stotteren. Hierover zegt Geertruida: “Dat ik niet stotter tijdens het rappen geeft mij het vertrouwen om daarmee door te gaan.”

Ster advertentie
Ster advertentie