Films, Series & TV

Plannen voor film met zwarte Superman in de maak

foto: DC Comics
  1. Newschevron right
  2. Plannen voor film met zwarte Superman in de maak

De kans dat een zwarte acteur voor het eerst in de geschiedenis de hoofdrol zal krijgen in de volgende Superman-film is groot. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Ta-Nehisi Coates

Volgens The Hollywood Reporter is producent Warner Bros. niet alleen op zoek naar een zwarte acteur, maar ook naar een zwarte scriptschrijver. Daarvoor lijkt Ta-Nehisi Coates de aangewezen man. Coates is een grote naam, zo is hij de man die sinds 2016 een totaal nieuwe dimensie gaf aan de Black Panther-comics.

Geïnspireerd door Barack Obama

Het zou de eerste keer dat een zwarte Superman op het witte doek te zien zal zijn, hoewel er binnen de comics van DC al een zwarte Superman bestaat. Zo werd in 2009 een personage genaamd Calvin Ellis geïntroduceerd als een Superman uit het alternatieve universum 'Earth 23'. Daar is zijn burgeridentiteit niet 'Clark Kent', maar de president van de VS. Ellis werd bedacht door Grant Morrison, die zich daarbij liet inspireren door oud-president Barack Obama.

Geruchten Michael B. Jordan

The Hollywood Reporter meldt dat verschillende acteurs kans maken op de hoofdrol. De grootste naam is Michael B. Jordan, aangezien er in 2019 geruchten waren dat hij betrokken zou zijn bij de ontwikkeling van een Superman-film met een zwarte acteur. Desondanks liet de acteur weten: "Ik ben gevleid dat mensen het over mij hebben. Het is absoluut een compliment, maar ik kijk alleen maar mee vanaf de zijlijn in dit geval."

Ster advertentie
Ster advertentie