Films, Series & TV

Gratis entree bij bioscopen na de coronacrisis?

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Gratis entree bij bioscopen na de coronacrisis?

Veel bioscopen hebben hun deuren gesloten wegens de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Ook zijn veel films daardoor uitgesteld. Hoe lok je straks na de crisis dan mensen naar de bios? Daar hebben ze in China een oplossing voor gevonden: gratis entree gecombineerd met popcorn, chips en cola!

Gratis naar de bios

Honderden bioscopen in China hebben vorige week de deuren gratis geopend, maar opvallend genoeg hoefde niemand entree te betalen voor oude bioscoophits zoals Avatar of The Avengers die te zien waren. Aangezien bijna iedereen wel een bak popcorn, zak chips of een colaatje koopt, had de bios toch de broodnodige inkomsten. Een paar dagen later zijn de bioscopen plotseling weer gesloten door de overheid.

Amerika

De Amerikaanse bioscopen overwegen nu ook om gratis entree in te gaan voeren als de zalen weer geopend kunnen worden. Ze willen oude films gaan draaien, alleen hebben ze dit niet zelf in de hand. Filmdistributeurs moeten mee willen werken. Misschien ook een goed idee voor Nederlandse bioscopen als de coronacrisis straks voorbij is.

Ster advertentie
Ster advertentie