Films, Series & TV

Taraji P. Henson, Halle Bailey en H.E.R. te zien in nieuwe versie 'The Color Purple'

foto: Warner Bros. Pictures
  1. Newschevron right
  2. Taraji P. Henson, Halle Bailey en H.E.R. te zien in nieuwe versie 'The Color Purple'

Warner Bros. Pictures heeft de trailer uitgebracht van The Color Purple, een musical versie van de gelijknamige film uit 1985. De film heeft een echte sterrencast met actrices als Taraji P. Henson (Hidden Figures), Halle Bailey (The Little Mermaid) en zangeres H.E.R.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Color Purple

The Color Purple vertelt het verhaal van Celie, een jonge Afro-Amerikaanse vrouw die opgroeit in het zuiden van de Verenigde Staten en te maken krijgt met misbruik, mishandeling, onderdrukking en racisme. Ondanks alle moeilijkheden en tegenslagen in haar leven vindt Celie kracht en hoop door de banden met haar zus Nettie en zangeres Shug Avery. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Alice Walker.

In 1985 behaalde The Color Purple een merkwaardig record. De film werd namelijk voor maar liefst 11 oscars genomineerd, maar won er geen een.

De nieuwe versie

De aankomende versie van The Color Purple is geproduceerd door onder meer Oprah Winfrey, die in 1985 de hoofdrol in de film speelde en Steven Spielberg, die de film in 1985 regisseerde. De nieuwe versie wordt geregisseerd door Blitz Bazawule, bekend van onder meer Black Is King.

De film draait vanaf 18 januari 2024 in de bioscoop.

Ster advertentie
Ster advertentie