Films, Series & TV

'El Hoyo' op Netflix laat de meest duistere gevangenis ooit zien

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. 'El Hoyo' op Netflix laat de meest duistere gevangenis ooit zien

Tijdens deze thuisblijfdagen kan je niet genoeg film en serie-tips krijgen, toch? In dat geval: op Netflix kan je nu de award-winnende Spaanse thriller El Hoyo bekijken. Om een of andere redenen zijn films en series over gevangenissen vrijwel altijd interessant, maar de gevangenis waarin El Hoyo zich afspeelt is wel héél bijzonder. Of beter gezegd: disturbing.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het platform

El Hoyo betekent 'het platform' en dat is dan ook wat er centraal staat in de film. De gevangenis is namelijk een hoge betonnen toren met een groot gat in het midden. Daar zakt op etenstijd een platform doorheen met daarop een uitgebreid feestmaal. De gevangenen op de bovenste verdieping - de hoogste klasse - mogen daar eerst van eten en zo schuift de maaltijd, of wat daar van over is, steeds een verdieping naar beneden. Voor de mensen onderin blijft niks over.

Honger doet gekke dingen

Nieuwkomer Goreng snapt er niks van: alles kan toch eerlijk verdeeld worden? Hij probeert het systeem te veranderen, maar al snel komt hij erachter dat het totaal niet zo werkt in de duistere en gestoorde gevangenis. En vooral dat honger hele gekke dingen doet met mensen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie