Films, Series & TV

Meesterspion James Bond rijdt voortaan stiller rond

foto: Aston Martin.com
  1. Newschevron right
  2. Meesterspion James Bond rijdt voortaan stiller rond

In de nieuwste James Bond-film rijdt de Britse geheim agent eindelijk stilletjes rond. De motoren van de Aston Martin DB10, BMW Z8 of de Ford Mondeo ST produceren sicke geluiden, maar een stille auto past waarschijnlijk beter bij een meesterspion. In de nieuwe film gaat James Bond volgens Britse media dan ook elektrisch rijden.

Haast geluidloos

Elektrische auto's trekken sneller op dan de meeste auto's op benzine en diesel, maar het belangrijkste verschil voor James Bond is waarschijnlijk het geluid. Of eigenlijk het gebrek daaraan. Een elektrische auto hoor je haast niet en dat betekent dat de slechteriken de meesterspion ook niet meer horen aankomen. Het brein achter deze milieuvriendelijke keuze zou regisseur Cary Joji Fukunaga zijn.

Aston Martin: Rapide E

James Bond blijft overigens wel in een Britse auto rijden. Hij krijgt de sleutels van een volledig elektrische Aston Martin Rapide E. Deze auto heeft een 610pk sterke motor en is de eerste volledig elektrische auto die de Britse autofabrikant uitbrengt. Het is een exclusief model waar maar 155 stuks van worden gemaakt. De auto gaat eind dit jaar in productie.

Daniel Craig én Rami Malek

Als we de laatste geruchten mogen geloven gaat de film die in 2020 uitkomt James Bond: Shatterhand heten. Daniel Craig speelt weer de hoofdrol als spion 007. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat Oscar-winnaar Rami Malek de slechterik gaat spelen, maar dat is nog nergens bevestigd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie