Films, Series & TV

Bollywood-acteur betaalt torenhoge schuld van Indiase boeren af

foto: afp
  1. Newschevron right
  2. Bollywood-acteur betaalt torenhoge schuld van Indiase boeren af

Bollywoodster Amitabh Bachchan heeft zo'n 1398 boeren uit de Indiase provincie Uttar Pradesh gered door hun schuld van ongeveer 500.000 euro af te betalen. De harde werkers uit zijn thuisstaat zijn hem daardoor eeuwig dankbaar en daarom reist een deel binnenkort af naar de stad Mumbai waar de acteur ze gaat ontvangen.

Hoog bedrag

Amitabh Bachchan is een van de grootste en beroemdste acteurs in de Bollywoodscene, dus je kan wel raden dat hij genoeg money op zijn bankrekening heeft staan. Het is dan ook niet voor het eerst dat de populaire acteur boeren financieel heeft gesteund, maar dat een acteur zo'n hoog bedrag heeft afbetaald, is zelfs in India uniek. India Today schrijft dat de populaire acteur al eerder honderden Indiase boeren heeft geholpen die een groot probleem hadden door droogte.

Zelfmoord

Indiase boeren hebben het over het algemeen moeilijk in het land. Ongeveer de helft van de 1,3 miljard inwoners werkt in de landbouw, maar dat is ook de sector waarin harde klappen vallen. In 2015 hebben meer dan 12.000 boeren zelfmoord gepleegd, omdat ze hun schulden niet meer konden betalen of failliet gingen. De actie van Bachchan is dus niet alleen mooi meegenomen, maar op deze manier probeert de acteur ook aandacht te vestigen op de enorme problemen die de landbouwsector kent.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie